Sweco neemt Bureau Stedelijke Planning over

Sweco neemt Bureau Stedelijke Planning over

Sweco en Bureau Stedelijke Planning gaan samen verder.

  v.l.n.r. Eugene Grüter (CEO Sweco) & Pieter van der Heijde (CEO BSP), met daarachter Martin van der Heijden (CFO Sweco) & Toine Hooft (MT-lid BSP)

Met de kennis en ervaring van Bureau Stedelijke Planning versterkt Sweco haar positie in de stedelijke gebiedsontwikkeling. Voor Bureau Stedelijke Planning biedt de integratie met Sweco een uitbreiding van de expertise op het gebied van stedenbouw, mobiliteit, landschapsarchitectuur, duurzaamheid en realisatie. Kennis en kunde op het gebied van stedelijke ontwikkeling is relevanter dan ooit: de druk op de ruimte, klimaatverandering en de vraag naar woningen leiden tot een complex stedelijk vraagstuk. De gezamenlijke kennis en ervaring van Sweco en Bureau Stedelijke Planning is daarin van onderscheidende waarde.

Bureau Stedelijke Planning is vooral in de planfase van stedelijke ontwikkeling betrokken, vanuit de specialismen wonen, werken, winkelen, vrije tijd en projectmanagement. Deze kennis komt samen in de transformatie van (centrum)gebieden waarin het bureau is gespecialiseerd. Met Sweco wordt met deze expertise en dit portfolio de bestaande kennis ten aanzien van gebiedsontwikkeling, realisatie, planontwikkeling en andere integrale thema’s versterkt en van grotere waarde voor klanten en medewerkers.

Bij Bureau Stedelijke Planning werken in totaal 50 professionals (waarvan 20 zzp’ers). Zij realiseerden in 2020 een jaaromzet van € 4,2 miljoen en zijn betrokken bij toonaangevende projecten zoals Haven-Stad Amsterdam, Merwe-Vierhavengebied Rotterdam, Central Innovation District Den Haag, Luchthavengebied Eindhoven en Spoorzone Leiden.

Website Sweco

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top