Sweco Nederland partner van De Bouwcampus in Delft

Sweco Nederland partner van De Bouwcampus in Delft

Nieuwe manieren van samenwerken stimuleren binnen de ingenieursbranche. Dat is het doel van het partnership dat gistermiddag werd gesloten tussen Sweco Nederland en De Bouwcampus in Delft. Ton de Jong, algemeen directeur Sweco Nederland en Majorie Jans, manager Stichting De Bouwcampus tekenden de overeenkomst.

De Bouwcampus in Delft is dé ontmoetingsplaats waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. Het is een netwerk dat partijen in de gehele bouwsector met elkaar verbindt. Met het partnership dat Sweco Nederland donderdag tekende, wil het advies – en ingenieursbureau bijdragen aan innovatie en nieuwe manieren van samenwerken binnen de sector.

‘We zien het al dagelijks in ons werk: onze opdrachtgevers verlangen andere manieren van samenwerken om recht te doen aan grote maatschappelijke vraagstukken. We zitten niet meer tegenover de klant aan tafel, maar náást de klant, om vanaf het begin mee te denken over de beste oplossing. Hier schakelen we zonder moeite andere partijen bij, als ze maar bijdragen om het vraagstuk voor de klant op te lossen. Als partner van De Bouwcampus in Delft willen wij deze samenwerkingsvorm van de toekomst stimuleren,’ zegt Ton de Jong, algemeen directeur Sweco Nederland.

partner
Ton de Jong, algemeen directeur Sweco Nederland en Majorie Jans, manager Stichting De Bouwcampus tekenden de overeenkomst.

Vernieuwingsopgaven

Een recent succesvol voorbeeld dat tot stand kwam binnen De Bouwcampus is de Themakaart Bouw, die richting geeft aan de prioriteiten voor de sector, evenals de Marktvisie inclusief Leidende Principes die inmiddels door vele partijen is onderschreven. Eén van de complexe vernieuwingsopgaven is het programma Grip op de Maas. Hier heeft Sweco in het pre-concurrente traject alternatieve perspectieven helpen ontwikkelen om zeven stuwen in de Maas met een toekomstige levensduur van 100 jaar te vervangen.

Door het partnership zullen de experts van Sweco regelmatig deelnemen aan actuele vraagstukken, zoals MultiWaterWerk en Stroomversnelling Bruggen. Ook zal Sweco gebruik maken van de netwerkmogelijkheden en van de werk- en vergaderplekken in het complex van De Bouwcampus in Delft.

Website De Bouwcampus
Website Sweco Nederland

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top