Sweco ontvangt BIM certificaat ISO 19650

Sweco ontvangt BIM certificaat ISO 19650

Sweco Nederland ontvangt als eerste ingenieursadviesbureau in Nederland het ISO 19650 certificaat.

Dit certificaat is de internationale norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een bouwwerk, met behulp van Building Information Modelling (BIM). 

Het ISO-certificaat toont aan dat Sweco de processen voor het communiceren, produceren en controleren van digitale informatie en informatie-eisen door de gehele leverings-en operationele fase volledig beheerst.

Sinds de introductie van het certificaat in december 2018 is het de eerste keer dat deze wordt toegekend aan een ingenieursadviesbureau in Nederland.

Tomas de Loo, die namens BSI de audit verzorgde: “De energie, passie en het mensenwerk van de BIM werkgroep bij Sweco is effectief gebleken om de processen en BIM-strategie te implementeren. Er is in het bijzonder goede invulling gegeven aan de processtappen voor afstemming met opdrachtgevers en toetsing van toeleveranciers.’

Het ISO- certificaat werd toegekend aan de afdeling Techniek.

John Jansson, afdelingshoofd Techniek bij Sweco zegt: ‘De projecten waaraan wij werken worden steeds complexer. De hoeveelheid informatie over het project is zo groot en waardevol dat het noodzakelijk is om deze uniform en integraal te delen vanuit één centraal informatiemodel: BIM. Hierin worden ontwerpen en contracten volledig digitaal opgezet, integraal uitgevoerd en uniform opgeleverd. Zo werken wij met alle relevante disciplines in een virtuele projectomgeving aan de uitdagingen van onze klanten. Dit certificaat toont aan dat wij dit proces volledig beheersen.’

Website BSI

Website Sweco

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top