Strijd tussen overheid en bedrijfsleven om IT-talent

Strijd tussen overheid en bedrijfsleven om IT-talent

Ook het tweede kwartaal van 2017 laat een stijging zien in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers, namelijk een groei van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal van 2017’ van Yacht.

De aanhoudende groei in vraag naar IT’ers lijkt vooral overheidsorganisaties parten te spelen in hun IT-ambities. Waar de groei in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers afgelopen kwartaal voor de gehele markt 32% steeg, stak de overheid daar met een groei van 65% met kop en schouders bovenuit. Rikkert Achtereekte, business development manager bij Yacht IT: “De aanhoudende vraag naar IT’ers stelt de markt voor uitdagingen. Hoe haal je de juiste mensen binnen? Wij zien momenteel het bedrijfsleven de slag om talent winnen, ten koste van de overheid. De publieke sector speelt niet genoeg in op de wensen van IT’ers en moet zich bewuster worden van hun drijfveren zoals de hoogte van het salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Belangrijk, want de overheid wil natuurlijk ook in de toekomst over de juiste professionals beschikken.”

Hoge nood bij overheid

Belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering (e-loket), privacy en beveiliging, smart cities, clouddiensten en plaats, tijd en apparaatonafhankelijk werken, vormen een stevige uitdaging voor de overheid. Eerdere bezuinigingen en een vergrijsd ambtenarenkorps maken die uitdagingen nog groter en stuwen de vraag naar IT-specialisten bij de overheid verder op. Waar de groei in de vraag naar hoogopgeleide IT’ers afgelopen kwartaal voor de gehele markt 32% steeg, stak de overheid daar met een groei van 65% met kop en schouders bovenuit. De top drie meest gevraagde IT-functies bij de overheid:

  • Applicatiebeheerder
  • Functioneel Beheerder
  • Functioneel Applicatiebeheerder

Website Yacht

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top