Stem op Het Stuk Van Het Jaar

Stem op Het Stuk Van Het Jaar

‘Stuk van het Jaar’ is het online publieksevenement van de Nederlandse archieven. In 2016 sluit de verkiezing weer aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Grenzen’. Alle inzendingen hebben daar wel iets mee te maken: grenzen op de kaart, grenzen aan gedrag, de grens over naar het buitenland.

De deelnemende archieven presenteren vanaf 1 oktober hun archiefstuk online. Tot en met 27 oktober kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete archiefstuk. Tijdens de Nacht van de geschiedenis, op 29 oktober, maakt schrijfster Rosita Steenbeek de winnaar bekend. De landelijke publieksactiviteit ‘Stuk van het Jaar’ is een initiatief van BRAIN (Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland), Bedrijfshistorie Rabobank, Gemeentearchief Gemert-Bakel, BHIC, Regionaal Archief Tilburg en partners.

 

Archiefstukken

De archiefstukken die meedoen aan de derde editie van deze verkiezing zijn soms van nationaal historische waarde, andere vallen op door hun vormgeving, weer andere door hun persoonlijke karakter. Wat deze stukken bindt, is dat ze kleur geven aan onze nationale geschiedenis. Met de verkiezingen van 2013 en 2014 bleek al hoeveel bijzondere stukken van de Nederlandse geschiedenis bewaard zijn gebleven; van middeleeuwse documenten tot kaartjes uit 2004, van paspoorten tot foto’s en audiovisuele documenten.

Website Stuk van het Jaar | Westfries Archief

Website Stuk van het Jaar | Gemeentearchief Goes

Website Stuk van het Jaar | Erfgoedcentrum Rozet | Oosterbeek

Website Stuk van het Jaar

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top