Start bouw AFAS Experience Center

Start bouw AFAS Experience Center

Medewerkers, klanten en relaties van AFAS kunnen per vandaag vanaf een tribune de bouw van het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden tot op de voet volgen. Dit om ‘de beleving van het AFAS-gevoel’ van het multi-functionele complex al tijdens de uitvoeringsfase te ervaren. De tribune is een cadeau ter gelegenheid van de officiële start bouw. Wethouder Albert Dragt (Economische Zaken) en AFAS-directieleden Ton van der Veldt en Piet Mars markeren deze mijlpaal middels het trillen van een damwand.

De tribune staat symbool voor de beleving die AFAS met het Experience Center wil bewerkstelligen en neemt alvast een voorschot op wat komen gaat. Een 62.000 m2 state-of-the-art complex, een realisatie van bouwconcern Dura Vermeer, dat uit hoofdgebouwen met tussengebouwen bestaat die met elkaar in verbinding staan. Sluitstuk vormt een compleet professioneel theater met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties. In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin.

Visie, ambitie en lef
In het AFAS Experience Center staan naast de vier kernwaarden van AFAS, ‘Doen’, ‘Vertrouwen’, ‘Gek’ en ‘Familie’ ook de samenwerking tussen de partijen centraal. Het ontwerp van architectenbureau Steef van der Veldt getuigt van visie, ambitie en lef. Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. De indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) is tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS-beleving in volle omvang.

 

Flexibele en ambitieuze planning
De omvang en de multifunctionaliteit van het Experience Center in combinatie met de ambitieuze bouwplanning en het gevraagde hoge kwaliteitsniveau stelt bouwer Dura Vermeer voor de nodige uitdaging. Het bouwproces is dusdanig ontworpen dat AFAS de ruimte blijft houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren. Deze optelsom vergt van Dura Vermeer om slimme oplossingen, expertise en ervaring met de realisatie van complexe projecten.

Afgelopen september is Dura Vermeer begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Oplevering van het AFAS Experience Center staat gepland voor eind 2020/begin 2021.

Website Dura Vermeer

Website AFAS Experience Center

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top