Stantec en AGEL adviseurs bundelen krachten

Stantec en AGEL adviseurs bundelen krachten

Internationaal ingenieursbureau Stantec breidt de capaciteiten op de Nederlandse markt uit met de acquisitie van multidisciplinair adviesbureau AGEL adviseurs (AGEL) uit Oosterhout.

Met de toevoeging van de kennis en kunde van de 75 medewerkers van AGEL op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur, bouw, geodesie en omgeving- en milieuonderzoek, zet Stantec een belangrijke stap in haar Nederlandse groeiambities.

“Het aansluiten van AGEL betekent een waardevolle uitbreiding van Stantec’s aanbod voor de Nederlandse markt. De focus op Zuidwest-Nederland en het type organisaties waar AGEL mee en voor werkt, sluiten naadloos aan op het werkgebied van Stantec en onze plannen voor groei de komende jaren,“ aldus Pieter van der Zwet, Regional Leader Continental Europe bij Stantec. “Het samengaan versterkt onze positie voor verdere, gezamenlijke groei, met een breder dienstenpakket voor onze klanten in deze regio en de rest van het land.”

AGEL adviseurs, opgericht in 1986, levert advies- en ingenieursdiensten rondom gebiedsontwikkeling, de energietransitie en de circulaire economie. De ondersteuning van opdrachtgevers kan het gehele traject omvatten, van het eerste initiatief, planvorming en realisatie, tot exploitatie. AGEL levert hiervoor een combinatie van expertises, van bestemmingsplannen, bouwkundige planuitwerking, sloopvoorbereiding en omgevingsvergunningen, tot landmeetkundige metingen, GIS, BIM, 3D-ontwerp, systems engineering, geohydrologie en weg- en rioolreconstructies. AGEL heeft daarnaast jarenlange ervaring met milieuonderzoeken op het gebied van bodem en sanering, infiltratie, akoestiek, trilling, lucht en geur, en externe veiligheid.

“Onze organisatie was na jaren van groei klaar voor de volgende stap in de ontwikkeling. In Stantec hebben we een partner gevonden die ons de mogelijkheid geeft om verder te groeien en meer toegevoegde waarde aan onze klanten te bieden door een uitgebreider pakket aan diensten. Samen worden we een echt landelijk opererend bureau, gesteund door expertise van over de hele wereld,” zegt Remco van Dessel, Directeur bij AGEL adviseurs. “Het betekent ook een ongelooflijk mooie kans voor onze collega’s, die toegang krijgen tot Stantec’s wereldwijde netwerk van experts, kennis en innovatie, om zich verder te ontwikkelen.”

Samen vervolgen de partijen hun weg in de maatschappelijke veranderingen van nu en in de toekomst, met de nadruk op voorspelbaarheid van kosten en planningen, en het reduceren van vermijdbare kostenposten en vertragingen. De praktijk laat zien dat dit heel goed mogelijk is door het omzetten van ruimschoots beschikbare data in bruikbare informatie voor alle betrokkenen.

Financiële details over de transactie worden niet naar buiten gebracht. Wereldwijd heeft Stantec 22,000 medewerkers, waarvan nu ruim 300 in Nederland, werkend vanuit kantoren in Delft, Arnhem en Oosterhout.

Website Stantec

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top