Stabiplan organiseerde grootste online BIM-event voor installatiebranche

Stabiplan organiseerde grootste online BIM-event voor installatiebranche

Op donderdag 11 juni namen honderden mensen deel aan Stabiplan’s grootste online BIM-event “Het nieuwe normaal: Stay Connected”.

Tijdens het event werd onder andere benadrukt waarom verbondenheid tussen de fysieke en digitale wereld in de bouwsector zo belangrijk is. Het event was opgedeeld in verschillende sessies met uiteenlopende onderwerpen, zoals prefabriceren, calculeren en scannen. In een van de sessies benadrukte CEO Rob Painter het belang van digitalisering in de bouwsector: “De huidige pandemie bevestigt het belang van digitalisering in de bouwsector, waarbij zowel de fysieke als digitale wereld met elkaar verbonden zijn. Wij geloven dat deze verbondenheid ontstaat als mensen, processen en de technologie op elkaar worden afgestemd”.

Productief werken
Tijdens het event werd ook aandacht besteed aan productief werken met de nieuwe features van de hard- en software. Als voorbeeld de visualisatie van de hoeveelheid ruimte die nodig is om onderhoud te plegen. Deze functionaliteit maakt het ook mogelijk (soft) clash control uit te voeren, waarbij gedetecteerd kan worden of de leiding clashed met de onderhoudsruimte van een klep. Het opsporen van design fouten helpt om efficiënt en productief te werken.

Terugkijken sessies
Stabiplan biedt aan iedereen die niet aanwezig kon zijn tijdens het event de mogelijkheid om verschillende sessies terug te kijken.

Website Stabiplan

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top