Stabiplan Openings for MEP en Openings Manager plugins voor Revit

Stabiplan Openings for MEP en Openings Manager plugins voor Revit

Nu kunnen eenvoudig sparingen aangemaakt worden op plaatsen waar MEP- en bouwkundige elementen elkaar doorkruisen in Revit. Na het genereren van de sparingen kan een sparingsverzoek uitgewisseld worden met de constructeur.

Met de Stabiplan Openings for MEP Revit plugin kunnen eenvoudig sparingen voor
MEP-elementen zoals leidingen, kanalen, kabelgoten en mantelbuizen gecreëerd worden. Deze sparingen worden automatisch gegenereerd op basis van de invoer, inclusief de juiste afmetingen. De gegenereerde sparingen bevatten veel informatie over onder andere de host, brandbeveiligingsklasse, afwerking en het element dat de wand of vloer doorkruist.

De status van sparingsverzoeken zijn snel te herkennen aan de kleuren oranje, rood en groen. Zo is direct zichtbaar welke verzoeken nog in behandeling zijn en welke al zijn goedgekeurd. Plaats sparingen en stuur een aanvraag naar de constructeur ter goedkeuring. Laat de constructeur hierop reageren zodat u op de hoogte bent van de status en weet of het verzoek is goedgekeurd of niet. Zo ontstaat een echte samenwerking tussen installateur en constructeur in de BIM-workflow. De app is gratis te proberen door hem vanaf de MEPcontent store te downloaden en voor Revit te installeren.

Twee apps voor sparingen

De app functioneert het beste in combinatie met de gratis Stabiplan Openings Manager for Structural Engineers App voor Revit. Nadat een sparingsverzoek is aangemaakt en verzonden naar de constructeur, kan hij of zij de aanvraag heel gemakkelijk goed- of afkeuren met deze app. Informeer de constructeur over de app om de wachttijd op goedkeuring aanzienlijk te verkorten.

Gratis trial voor de Stabiplan Openings for MEP App

De Stabiplan Openings for MEP Revit plugin kan worden gedownload vanaf store.mepcontent.com. MEP-engineers kunnen de app één week gratis in Revit uitproberen. Upgraden tijdens de trialperiode naar de volledige betaalde versie is mogelijk zodat de app gedurende een heel project te gebruiken is.

Website MEPcontent
Website Stabiplan

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top