Sogelink neemt Regeldienst over

Sogelink neemt Regeldienst over

Sogelink, een Europese leverancier van softwareoplossingen voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer, neemt Regeldienst over, een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in softwareoplossingen voor de publieke sector.

 

Sogelink heeft in Nederland met Geodan de nr. 2 marktpositie in softwareoplossingen voor decentrale overheden (provincies, gemeenten en waterschappen). Door de overname van Regeldienst wordt Sogelink marktleider in dit marktsegment in Nederland.
Sogelink wordt ondersteund door Keensight Capital, een van de toonaangevende private equity-beheerders die zich toeleggen op pan-Europese Growth Buyout-investeringen.

Door de samenwerking kunnen beide bedrijven hun expertise combineren op het gebied van digitale lokketten van lokale overheden. Ze bieden softwareoplossingen die lokale overheden helpen bij de voorbereiding van de invoering van de Omgevingswet. Die zal leiden tot vereenvoudiging en samenvoeging van de regels voor ruimtelijke ontwikkeling.

Edwin van Rooijen, CEO van Sogelink Nederland zegt in een reactie: “Wij zien de ontwikkelingen rondom het DSO en de Omgevingswet als zeer positief. Nederland is frontrunner in de wereld omdat het altijd in staat is geweest vernieuwend te zijn op het gebied van openbare registers. Dit is de basis voor bedrijven als Sogelink (Geodan) om technologie te ontwikkelen. Wij zijn de eerste partij die gebruik maakt van het open stelsel van het DSO om de systematiek van het DSO breder in te zetten en zo dedienstverlening van de decentrale overheden in de volle breedte naar een hoger plan te trekken. Deze overname helpt dat te versnellen”, aldus Edwin van Rooijen.

Website regeldienst
Website Sogelink

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top