Sneller werken met de BGT in Obsurv

Sneller werken met de BGT in Obsurv

De functionaliteit om te werken met het BGT-Berichtenverkeer wordt in de aankomende Obsurv versie 2.0 verbeterd en uitgebreid.

Het werken met de BGT en het verwerken van mutaties gaat daarmee aanzienlijk sneller. Echter, al in de huidige Obsurv versie 1.5 is het mogelijk om zelf een aanpassing door te voeren waarmee deze versnelling nu al deels te realiseren is.

BGT-Berichtenverkeer

In Obsurv 1.5 is de eerste functionaliteit voor het BGT-Berichtenverkeer beschikbaar gekomen: de ontvangstlijst, verzendlijst en de mapping tussen beheerobjecten en IMGeo-klassen. Hierbij is echter alleen nog een zogenoemde ‘pragmatische’ koppeling met de BGT-applicatie mogelijk. Met Obsurv 2.0, die binnenkort beschikbaar komt, is BGT-Berichtenverkeer conform het StUF-Geo IMGeo-koppelvlak mogelijk.

Verbetering van functionaliteit in Obsurv 2.0

Op basis van de feedback die ontwikkelaar Sweco van gebruikers ontvingen, is in Obsurv 2.0 de functionaliteit om te werken met het BGT-Berichtenverkeer verder verbeterd. Zo zijn bijvoorbeeld de ontvangst- en verzendlijst versneld. Met name in geval van grote hoeveelheden mutaties bleken deze pagina’s traag te worden. Ook wordt het eenvoudiger om vanuit de BGT-applicatie binnengekomen mutaties te verwerken. Waar in Obsurv 1.5 nog veel gegevens met de hand ingevuld moesten worden, is in Obsurv 2.0 functionaliteit beschikbaar om automatisch een deel van de gegevens in te vullen.

Nu al sneller werken met de BGT?

Wie nu al sneller wil werken met de BGT kan in Obsurv 1.5 zelf de BGT-pagina’s ‘Ontvangen BGT-objecten’, ‘Verwerkte BGT-objecten’ en ‘Te verzenden BGT-objecten’ versnellen. Dit wordt mogelijk door de sortering uit te schakelen, deze veroorzaakt namelijk bij grote aantallen records een vertraging bij de standaard weergave.

  • Ga naar de pagina die je wilt versnellen
  • Klik op de knop ‘Acties’ en kies onder ‘Rapportindeling’ voor de optie ‘Sorteren’
  • Zorg vervolgens dat bij het venster ‘Sorteren’ overal onder ‘Kolom’ het volgende staat ‘- Selecteer kolom – ’
  • Klik vervolgens op ‘Toepassen’
  • Klik nogmaals op de knop ‘Acties’ en vervolgens op ‘Rapport opslaan’
  • Vul de door u gewenste naam en omschrijving in en klik op ‘Toepassen’, het rapport is eventueel openbaar te maken (dus ook beschikbaar voor andere gebruikers). Wie vervolgens via de weergave van dit rapport werkt, ervaart een aanzienlijke versnelling bij grote hoeveelheden objecten.

Website Obsurv

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top