Skills The Finals, 1000 (v)mbo-talenten klaar voor arbeidsmarkt

Skills The Finals, 1000 (v)mbo-talenten klaar voor arbeidsmarkt

Van 15 tot en met 17 maart wordt het grootste beroepen-event van Nederland gehouden in Overijssel. In 10 vmbo- en 59 mbo-finales strijden 650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen op het NK vakwedstrijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten.

Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt. Vooral in die sectoren waar veel tekorten zijn. De 350 vmbo’ers hebben op 15 maart hun finales. De mbo’ers zijn drie dagen in competitie. Voor bezoekers is er een loopbaanoriëntatie-programma met studie- en arbeidsmarktinformatie, workshops en ruim 30 doe-activiteiten. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

Nationale finales

De afgelopen maanden deden ruim 10.000 mbo’ers bij Skills Heroes en bijna 10.000 vmbo’ers bij Skills Talents mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Uiteindelijk kwalificeerden zo’n 350 vmbo-talenten en ruim 650 mbo-talenten zich voor de nationale finales. De finales in Overijssel zijn voor vmbo-talenten een dag en voor mbo-talenten drie dagen. Ze voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. Daarmee laten ze zien dat ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK wordt eind september in Budapest gehouden.

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands ontwikkelt en organiseert Skills Heroes-vakwedstrijden voor mbo en Skills Talents-vakwedstrijden voor leerlingen uit het vmbo om het vakmanschap en beroepsonderwijs te promoten. Hiervoor werkt ze samen met partners uit onderwijs en bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.
Partners van Skills The Finals: Deltion College, Groene Welle, ROC van Twente, Fonds 21, provincie Overijssel, Techniekpact, ministeries OCW en EZ, Expertisecentrum LOB vmbo-mbo en Dit is mbo.

Website Skills The Finals
Website Skills Talents
Website Skills Heroes
Website WorldSkills Netherlands

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top