Siers meet aansluitleiding digitaal in

Siers meet aansluitleiding digitaal in

Het goed vastleggen van kabels en leidingen wordt steeds belangrijker. Om schade te voorkomen aan de infrastructuur, is nauwkeurig inmeten erg belangrijk.

Met de overdracht van het welbekende koffertje en bijbehorende GPS-schotel is het officiële startsein gegeven voor het digitaal inmeten van aansluitleidingen (dienstleidingen) binnen Siers. Op ‘project Lijnbaan’ in Zwolle wordt de laatste uitleg gegeven door Tommy van der Heijden van Marxact en Peter van Dijk, Manager Productontwikkeling & Innovatie van GoconnectIT.

“Vorig jaar zijn wij vanuit afdeling O&O (Onderzoek & Ontwikkeling) begonnen met dit idee en hebben hierbij Siers GPS-experts, Marxact de schotelleverancier en GCI als softwareleverancier aan elkaar gekoppeld”, aldus Ruben van Rijssen, procesleider bij Siers.

Het eindproduct is dat we een betaalbare GPS-schotel kunnen koppelen aan de tablet van de monteur en hiermee nauwkeurige GPS-coördinaten in kunnen laden in de bestaande software die de monteur al jaren gebruikt.

Paul Kiewik, teamleider bij Siers: “Op deze manier kunnen wij de aangelegde ligging-gegevens van kabels en leidingen met een enorme nauwkeurigheid, binnen enkele minuten na oplevering, aan de tekenkamer van de netbeheerder aanbieden.” Michel Knol, monteur huisaansluitingen, beaamt dit. “Dit gaat veel makkelijker en kost mij weinig extra tijd. Nu hoeven we geen rare toeren meer uit te halen om een aansluiting midden in een weiland of op een braakliggend nieuwbouwterrein in te meten.”

Website Siers Groep

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top