Siemens benadrukt ontwikkelingsprojecten met Bentley Systems

Siemens benadrukt ontwikkelingsprojecten met Bentley Systems

In zijn centrale thema tijdens het jaarlijkse evenement van Bentley voor het delen van ‘thought leadership’ met betrekking tot ontwerp, bouw en exploitatie van infrastructuur, presenteerde Helmuth Ludwig, hoofd wereldwijde informatietechnologie van Siemens, een scenario waarin de gemeenschappelijke bijdragen van bedrijven aan de digitale workflows en digitale steden goed naar voren kwam.

Verder gaf hij een update over de verschillende gezamenlijke ontwikkelingsprojecten die samen met Bentley Systems werden opgestart in het kader van hun strategische alliantie, zoals aangekondigd in november 2016. Deze ontwikkelingsprojecten, die gezamenlijk worden gefinancierd en van middelen worden voorzien, zullen resulteren in gezamenlijk aangeboden cloudservices in het kader van de strategie van de gebruikers om te going digital.

“Siemens en Bentley erkennen de ongekende mogelijkheden van een alomtegenwoordige connectiviteit voor activa met digitale engineering modellen die zowel fysieke als functionele kenmerken bevatten”, aldus de heer Ludwig. “PLM van Siemens heeft een voorsprong in wat we de product digital twin, production digital twin en de performance digital twin noemen (digitale tweeling op gebied van product, productie en resultaat). In combinatie met de voorsprong van Bentleys BIM zullen we vooral de ‘digital twin’ wat betreft de resultaten naar een nieuw niveau brengen. Bovendien kunnen we het volledige potentieel van digitale steden, zoals hier in Singapore, sneller in de praktijk brengen. De ontwikkelingen in onze samenwerking gaan snel vooruit, wat volgens mij kan worden toegeschreven aan onze gezamenlijke inzet voor openheid en interoperabiliteit.” 

De presentatie van de heer Ludwig illustreerde de benadering van Siemens wat betreft het integreren en digitaliseren van de hele klantwaardeketen in het algemeen. Als specifiek voorbeeld beschreef hij de vooruitgang voor connected asset visibility (zichtbaarheid van gekoppelde middelen) die kan worden bereikt met de integratie van technologieën van Siemens en Bentley.

Website Siemens

Website Bentley Systems

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top