Shell Deepwater selecteert Bentley’s iTwin -platform voor projectrealisatie

Shell Deepwater selecteert Bentley’s iTwin -platform voor projectrealisatie

Bentley Systems kondigt aan dat Shell met betrekking tot diens diepwateractiviteiten heeft gekozen voor Bentley’s digital twin-oplossing om capital projects te stroomlijnen en de tijd tot de eerste oliewinning te verkorten.

Met het plan om in de komende 10 jaar verschillende onderzeese koppelingsprojecten te realiseren, heeft Shell Deepwater Projects een belangrijke kans om capital projects sneller te voltooien en projecten in een  kortere tijd op te leveren door de implementatie van een geïntegreerde digitale project- en engineeringomgeving.  De oplossing omvat de projectopzet in de beginfase tot en met de overdracht.

“Shell Deepwater Projects ontwikkelt een geïntegreerd workflow- en dataplatform van systeemselectie tot de overdracht van de installatie om onze capital projects te stroomlijnen en de tijd tot de eerste oliewinning te verkorten,” aldus GT Ju, General Manager Gulf of Mexico Deepwater Projects. “Het platform wordt in samenwerking met Bentley ontwikkeld met behulp van het open en schaalbare cloud-gebaseerde Azure-platform van Bentley’s iTwin, dat zorgt voor interoperabiliteit tussen eigenaren en systemen gebruikt bij toeleveringsbedrijven. Een end-to-end platform biedt ons zichtbaarheid en transparantie inzake project- en engineeringgegevens in ons gehele portfolio. Wij geloven dat dit van doorslaggevend belang zal zijn voor het realiseren van concurrerende projecten.”

Nicholas Cumins, Chief Product Officer bij Bentley Systems, zei over het project: “Groot denken – Kleinschalig bewijzen – Snel opschalen.” Dit vat de algemene werkwijze van Shell en Bentley samen met betrekking tot dit initiatief.   Het iTwin-platform van Bentley is bij uitstek geschikt om gericht, veilige en visuele toegang te bieden tot projectgegevens komend van toeleveringsbedrijven en het ecosysteem van capital projects.  De keuze van Shell voor het iTwin-platform van Bentley bevestigt onze open benadering van digital twins en onderstreept het vermogen van het platform om op te schalen naar de grootste, meest complexe capital projects en gebruikssituaties voor dynamische engineering. “

 

Investering van Bentley’s Acceleration Fund
Daarnaast kondigde Bentley aan dat het investeringsfondsen verstrekt aan FutureOn, een Noors softwarebedrijf dat diepzeeprojecten ondersteunt om de digitalisering binnen de olie- en gasindustrie te versnellen. De investering vormt de basis voor FutureOn en Bentley om de volgende generatie digital twin-technologie te leveren, die olie- en gasecosystemen kunnen gebruiken voor het beheren en analyseren van gegevens, het integreren in bestaande systemen, het visualiseren van analyses en om snel samen ideeën te ontwikkelen.

FutureOn bouwt voort op meer dan 20 jaar ervaring in visuele engineering, met name op het gebied van onderzeese olie en gas. Het bedrijf zal zijn bekroonde field design-applicatie (FieldAP) en API-gecentreerde samenwerkingsplatform (FieldTwin) combineren met Bentley’s digital twin-platform (iTwin) om softwaregebruikers zoals Shell Deepwater vooruit te helpen.  Zowel FutureOn- als Bentley-platforms gebruiken open webstandaarden om complexe integratie en aanpassing mogelijk te maken. Het gecombineerde aanbod wordt al geïmplementeerd in verkennings- en productieworkflows voor het creëren en beheren van onderzeese digital twins.

“De investering van het Bentley Acceleration Fund is een belangrijke mijlpaal voor FutureOn en zal de groei van ons bedrijf stimuleren door zowel de FutureOn-technologie te verbeteren als ons bereik te vergroten”, aldus Paal Roppen, CEO van FutureOn. “Tegenwoordig is digitalisering belangrijker dan ooit voor de olie- en gasindustrie, gelet op de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Innovatieve en baanbrekende digital twin-technologieën zoals we die ontwikkelen samen met Bentley, zullen vooruitstrevende organisaties zoals Shell Deepwater helpen om de prestaties omtrent projecten en bedrijfsmiddelen te verbeteren.”

 

Over FutureOn
FutureOn is een flexibel en jong Noors softwarebedrijf met een passie voor innovatie en een creatieve geest. Het bedrijf beschikt over een grote groep slimme denkers die al jaren aansprekende visuele content leveren aan de olie- en gasindustrie. Nu hebben zij hun creatieve vaardigheden ingezet voor de ontwikkeling van een softwareplatform. Dat platform genaamd FieldTwin verandert de manier waarop olie- en gasingenieurs hun wereld zien volledig, en zij werken nu samen op manieren die ze in het verleden niet eens voor mogelijk hielden.

 

Over het Acceleration Fund van Bentley Systems
Het Acceleration Fund van Bentley Systems werd in 2020 opgericht om te investeren in nieuwe en toekomstige deelnemers in open ecosystemen ter bevordering van infrastructurele digital twins. De doelstelling van het Bentley Systems Acceleration Fund is het versnellen van het opzetten en het beheer van digital twins en het stimuleren van technologieën en innovaties die hiermee mogelijk worden gemaakt. Dit doet het fonds door nieuwe ondernemingen te ondersteunen, minderheidsinvesteringen te doen en digitale ontwikkelaars aan te trekken en uit te breiden. Investeringen tot nu toe zijn onder meer Digital Water Works, Digital Construction Works, Virtuosity en The Cohesive Companies.

Website Bentley Acceleration Fund

Website Bentley Systems

Website FutureOn

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top