SharpCAM 3D Pro-software voor CNC-frezers

SharpCAM 3D Pro-software voor CNC-frezers

Met de nieuwe SharpCAM 3D Pro versie 2018 kunnen werkstukken op 3-assige freesmachines sneller worden geprogrammeerd. Met name de gewone prismatische onderdelen, die als 3D STEP-model worden ingelezen, zijn nu automatisch te verspanen, nadat de ruwe materiaalafmeting is ingegeven. Ook kunnen CNC-frezers gemakkelijk zelf 3D-vormdelen programmeren, door toepassing van zeven krachtige 3D-cyclussen in een begrijpelijke menustructuur.

Met SharpCAM wordt de besturing van CNC-freesmachines feitelijk intelligenter en zijn CNC-frezers, op de eigen werkplek, beter in staat om deze mogelijkheden direct toe te passen. Tussenkomst van een CAM-programmeur, ter ondersteuning van het productieproces, komt dan te vervallen.

Nieuw in SharpCAM is ook een tijdbesparende vlakfreescyclus en de updates om onderdelen snel te laden en te simuleren, zodat CNC-frezers prettig kunnen programmeren. De succesfactor blijft daarbij de userinterface van het programma en het gemak waarmee CNC-frezers/programmeurs er vertrouwt mee raken.

SharpCAM 3D Pro biedt daarbij het volledige pakket 3-assige frees-strategieën aan van Moduleworks met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een ruime keuze mogelijk in cyclusinstellingen met onder andere offset, parallel, waveform (trochoïdaal of wervelfrezen) en restmateriaal frezen, contouren projecteren en fijne nabewerking met constante gladheid op 3D-oppervlakken.

De software is betrouwbaar en beschikt over de meest recente importfilters, zodat de elektronische 3D-productdata van klanten gemakkelijk kunnen worden overgenomen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL) en als bijzonderheid de tien gratis postprocessoren met broncode en configurator, om deze zelf te beheren.
De aanschaf is eenmalig zonder cloudkosten, update, service of supportabonnement verplichting.

Het CNC Instructie Buro is ook actief als webwinkel met CNC-instructiemiddelen voor CNC-opleidingen in metaalverspaning. Ook de instapversie SharpCAM 2D sluit hier goed op aan.

Website CNC Instructie Buro

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top