Seminar ‘Nieuwe Omgevingswet, al een decennium digitaal’

Seminar ‘Nieuwe Omgevingswet, al een decennium digitaal’

In een seminar over de Nieuwe Omgevingswet laat Pim.info zien hoe het is om altijd actuele en betrouwbare projectinformatie bij de hand te hebben.

Het PIM.info seminar vindt plaats op donderdagmiddag 29 september 2016 van 13:00 uur tot 17:00 uur in het Park Plaza hotel in Utrecht. Twee projectmanagers laten zien hoe het werkt en wat het hen gebracht heeft. Bezoekers kunnen nu al beleven hoe over vijf jaar iedereen digitaal werk, conform de nieuwe Omgevingswet.

Informatie

Moet u vaak zoeken u naar de laatste actuele informatie van uw project? Hoe vaak worden er fouten gemaakt omdat verkeerde informatie is gebruikt? Is het project vertraagd of duurder geworden? Dat kan heel anders. De Omgevingswet kent verschillende doelen. Transparantie voor bestuur en burgers. Integraler en sneller beslissen. Minder onderzoekslasten. Digitaal werken. De afgelopen tien jaar heeft PIM.info, met haar digitale werkwijze, deze doelen al gerealiseerd in complexe en omstreden projecten in de ruimtelijke ontwikkeling. Tijd om de huidige digitale projectenpraktijk te laten zien.

Projectmanagers

Rene Duijfhuizen van Gemeente Nijmegen was projectmanager van de bekende nieuwe brug ‘De Oversteek’ in Nijmegen. Binnen dit project werd voorheen vooral met papier gewerkt en werkt nu geheel digitaal. In een half jaar tijd zijn de ruimtelijke randvoorwaarden bepaald en omgezet in een bestemmingsplan, functionele eisen, scope en een DBM-contract, inclusief alle omgevingscommunicatie. Max Schurink is één van de projectmanager bij Provincie Gelderland. In zijn project Traverse Dieren is de planvorming digitaal ondersteund, maar is er ook tijdens de contract-, aanbesteding- en bouwfase digitaal gewerkt. Digitaal werken van verkenning tot en met de bouwfase, niet alleen innovatief maar ook nog effectief. In de workshops geven deze projectmanagers antwoord op vragen als: hoe werkt het precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Werkt het voor alle ruimtelijke projecten? Wat ten slotte leidt tot de hamvraag: gaat het met de Omgevingswet ook zo werken?

Programma

 • 13.00 uur – 13.30 uur Ontvangst
 • 13.30 uur – 14.00 uur Opening
 • 14.00 uur – 15.00 uur Pauze
 • 15.30 uur – 16.30 uur Workshop 1: Twee brugprojecten, twee werkwijzes: papier en digitaal
  Rene Duijfhuizen, gemeente Nijmegen, projectmanager brug ‘De Oversteek’ en fietsbrug Cuijk – Mook
 • 15.00 uur – 15.30 uur Pauze
 • 15.30 uur – 16.30 uur Workshop 2: Digitaal van planvorming tot en met bouwfase
  Max Schurink, provincie Gelderland
 • 16.30 uur – 17.00 uur Afsluitende discussie
 • 17.00 uur – 18.00 uur Informele afsluiting en borrel

Aanmelden Seminar

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top