SCIA lanceert SCIA Engineer 20

SCIA lanceert SCIA Engineer 20

De nieuwste update van de oplossing voor geïntegreerde structurele analyse en ontwerp, SCIA Engineer 20, biedt talloze verbeteringen waarmee bouwkundigen beton- en staalstructuren nog sneller en eenvoudiger kunnen ontwerpen dan voorheen.

Dankzij de nieuwe mogelijkheden kunnen bouwkundigen kostbare tijd besparen en een veilig, betrouwbaar en economisch ontwerp produceren met een minimum aan handmatige inspanning. Gebouwen met meerdere verdiepingen, stalen hallen, voorgespannen structuren, speciale soorten constructies – de mogelijkheden zijn eindeloos … en eenvoudig te realiseren.

Economisch en eenvoudiger betonontwerp
Regelmatige en routinematige taken hebben een nieuwe automatisering die kostbare tijd helpt besparen. SCIA Engineer 20 berekent automatisch de effectieve breedtes van betonribben. Een geoptimaliseerde designprocedure bepaalt onmiddellijk hoeveel wapening nodig is om aan alle normcontroles te voldoen, waarbij gestreefd wordt naar een hoge benuttingsgraad zodat het resultaat een veilig en economisch design is zonder materiaalverspilling.

Snelle analyse en ontwerp van voorgespannen beton
Met de geüpdatete 64-bitsoplossing voor voorgespannen beton in SCIA Engineer 20 kunnen bouwkundigen zelfs van grote en complexe voorgespannen en nagespannen structuren een snelle en uitgebreide analyse maken. De geïntegreerde, complete en helder gedocumenteerde Eurocode-controles garanderen vervolgens dat het uiteindelijke ontwerp veilig en betrouwbaar is.

 

Veilig en economisch staalontwerp met heldere rapportage
SCIA Engineer biedt een oplossing voor het veilig en economisch ontwerpen van staalstructuren, die niet alleen voldoen aan de meest actuele normen, maar waarbij ook rekening wordt gehouden met aanbevelingen van recente onderzoeksprojecten. SCIA Engineer 20 breidt de rapportagemogelijkheden uit met de mogelijkheid voor een samenvatting op één A4-pagina en nieuwe mogelijkheden voor het rapporteren van berekeningen van de bruikbaarheidsgrenstoestand.

Effectieve en eenvoudigere samenwerking met modelleerders en tekenaars
BIM is tegenwoordig een integraal onderdeel van de technische workflow. SCIA Engineer 20 biedt nieuwe opties voor het delen van gegevens tussen SCIA Engineer en Revit of Tekla Structures. Dankzij het in twee richtingen uitwisselen van gegevens over wapening in betonelementen kunnen bouwkundigen onder andere de oorspronkelijke wapening in de modelleersoftware modelleren, normcontroles en optimalisering in SCIA Engineer uitvoeren en vervolgens de tekeningen in het CAD-programma voltooien.

Website SCIA

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top