SCIA, FRILO EN DC-Software bundelen hun krachten in Engineering Alliance Europe

SCIA, FRILO EN DC-Software bundelen hun krachten in Engineering Alliance Europe

Met SCIA, FRILO en DC-Software intensiveren drie toonaangevende Europese leveranciers van softwareoplossingen voor structureel ontwerp en analyse hun samenwerking. De strategische samenwerking ondersteunt de filosofie van de Nemetschek Group om als voorloper de digitale transformatie in de AEC/O industrie vorm te geven.

Het doel van de nieuw gevormde Engineering Alliance is om ingenieurs een uitgebreid totaalpakket van ontwerp- en rekensoftware te bieden dat ongeëvenaard is op de markt. De drie gevestigde merken blijven bestaan, maar zullen nauw samenwerken op het gebied van softwareontwikkeling, service en productmanagement om potentiële synergieën optimaal te benutten en de digitale transformatie te stimuleren.

Markus GallenbergerDe speciale oplossingen van de drie softwareleveranciers vullen elkaar nu al perfect aan. Terwijl gebruikers met SCIA Engineer complexe 3D-modellen overzichtelijk kunnen weergeven en berekenen, overtuigen FRILO en DC-Software met eenvoudige, tijdsefficiënte statische berekeningen van afzonderlijke componenten in de constructie- en funderingstechniek. “In combinatie met elkaar dekken de oplossingen die we in de Engineering Alliance aanbieden al een groot deel van de praktische use cases van onze klanten af en bieden ze hen maximale workflowflexibiliteit”, zegt Markus Gallenberger, die sinds april 2022 als CEO de drie merken leidt. Gallenbergers achtergrond van meer dan 20 jaar in de informatietechnologie en zijn ervaring maken hem perfect geschikt voor deze rol.

 

Engineering AllianceDe Engineering Alliance wil de interoperabiliteit tussen de betrokken softwaresystemen op middellange en lange termijn maximaliseren. Bestaande connecties zullen worden uitgebreid en er zullen nieuwe overdrachtsmogelijkheden worden gecreëerd. “De digitale transformatie van de bouwsector kan alleen worden bereikt door samenwerking”, benadrukt Gallenberger. “We zijn blij dat we nu onze krachten hebben kunnen bundelen met de Engineering Alliance om onze sterke positie in de markt te verzekeren. Op de lange termijn zullen onze klanten niet alleen profiteren van een enorm portfolio, maar ook van de mogelijkheid om gegevens op een geautomatiseerde en foutloze manier uit te wisselen.”

Website FRILO

Website SCIA

Website DC Software

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top