SCIA Engineer 22: Gebruiksvriendelijkheid verbeterd

SCIA Engineer 22: Gebruiksvriendelijkheid verbeterd

De focus van SCIA Engineer 22 ligt op SCIA klanten en het stroomlijnen van hun dagelijkse workflow. De nieuwe versie geeft gebruikers een beter inzicht in de economie van het ontwerp, waardoor ze materiaal kunnen besparen. Niet onbelangrijk in de huidige economische omstandigheden!

Met het oog op tijdsefficiëntie heeft SCIA talrijke veelgebruikte handelingen in de software versneld: veel invoerhandelingen vereisen nu minder klikken, terwijl andere profiteren van nieuw toegevoegde sjablonen of automatisering. Bovendien biedt versie 22 betere, duidelijkere en, indien nodig, compactere presentaties van zowel invoergegevens als resultaten.

Tijdsefficiëntie
Enkele van de meest in het oog springende updates die zich vertalen in een grotere tijdsefficiëntie zijn nieuwe wapeningssjablonen voor kolommen in beton, het automatisch ontwerpen van wapening waarbij rekening wordt gehouden met de BGT-vereisten en een uitgebreid AutoDesign-rapport. Ook voor de resultaten zijn er enkele opmerkelijke updates: er is een sneltoets om de resultaten te vernieuwen, een door de gebruiker toegewezen sneltoets om de laatste opdracht te herhalen en een eenvoudigere manier om het resultatenpaneel te sluiten.

Materiaalbesparing
Naast tijdsefficiëntie is materiaalefficiëntie een belangrijk aspect van het werk van een bouwkundig ingenieur. Vooral voor betonconstructies zijn belangrijke verbeteringen aangebracht. Het is nu mogelijk de efficiëntie van het ontwerp te evalueren via het gewicht van de wapening per kubieke meter beton in het uitgebreide AutoDesign-rapport.

Nele Deckers, Director Product & Design, zegt: “Onze klanten staan centraal bij alles wat we doen. Het verbeteren van de gebruikerservaring is een van de aandachtspunten, en dit was al begonnen met de vorige release, dus nu met SCIA Engineer 22 hebben we prioriteit gegeven aan verbeteringen op basis van de feedback die we ontvingen. Maar daarnaast zijn we er ook trots op dat we verschillende functionaliteiten voor het ontwerpen van beton-, staal- en houtconstructies kunnen leveren.”

Website SCIA

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top