Schell levert CAD-data voor ontwerp- en calculatiesoftware van liNear

Schell levert CAD-data voor ontwerp- en calculatiesoftware van liNear

Schell, de Duitse fabrikant van sanitairarmaturen, heeft de CAD-data van een groot aantal van zijn wastafel-, douche-, urinoir- en toiletarmaturen ter beschikking gesteld aan liNear. Het Duitse bedrijf levert software-oplossingen voor CAD, 3D-ontwerp en calculatie aan de installatiesector. Planners en werkvoorbereiders kunnen de data gebruiken voor ontwerp, specificatie, planning en installatie van onder meer sanitaire systemen en (drink)waterinstallaties met behulp van de liNear-software. Gebruikers die met behulp van de hygiënetool in liNear bijvoorbeeld spoelingen berekenen, kunnen nu concrete Schell-producten in hun simulaties toepassen. De CAD-data van de Schell-producten kunnen zowel van de liNear- als de Schell-website gedownload worden en zijn ook geschikt voor BIM-toepassingen.

Om de hygiënische en juiste werking van een drinkwatersysteem tot in detail te kunnen berekenen, zijn de gegevens van echte armaturen nodig. Alleen zo is een correcte berekening en planning van de installatie mogelijk. Schell heeft daarom de productdata van meer dan honderd armaturen geleverd, die alle belangrijke bouw- en installatiegegevens bevatten.

Voor de optimalisatie van de hygiëne in drinkwaterleidingsystemen heeft liNear een hygiënetool in zijn platforms geïntegreerd. De tool kan bijvoorbeeld laminaire en turbulente stroming in leidingsystemen in kleur weergeven. Turbulente stromingen kunnen afzettingen en bacteriën in pijpleidingen wegspoelen. Dankzij de gegevens kan in enkele seconden worden geanalyseerd of het vereiste stromingsvolume in de praktijk in alle leidingen kan worden gerealiseerd; bijvoorbeeld met behulp van een stagnatie-spoeling voor alle Schell-armaturen in een sectie van de leiding. Als de planner onvoldoende stroming in de simulatie ziet, kan hij eenvoudig het type of het aantal armaturen in zijn plan aanpassen.

liNear heeft twee software-platforms ontwikkeld op basis van AutoCAD en Revit van Autodesk. Daarnaast levert liNear CADinside, een low-cost platform, dat volledig compatible is met AutoCAD. De systemen van liNear zijn bedoeld voor ontwerp en planning van systemen voor verwarming, koeling, ventilatie, gas, water, elektra en sanitair.

Gebruikers van de liNear-softwaretools kunnen de Schell CAD-data via de website van de softwareleverancier downloaden en deze direct installeren. De gegevens zijn ook op de Schell-website te vinden. De liNear-software wordt in de Benelux aangeboden door i-Theses in Lokeren (België). Er zijn Nederlands- en Franstalige versies beschikbaar.

Website Schell

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top