Nieuwe scan- en beeldoplossing van Trimble

Nieuwe scan- en beeldoplossing van Trimble

Trimble introduceerde het nieuwe Trimble X12 scansysteem in het geospatiale scanportfolio.

 

De X12 integreert intuïtieve Trimble-software voor nauwkeurige gegevensvastlegging en registratie in het veld met de modernste 3D-laserscanning- en beeldvormingshardwaretechnologie van Zoller+Fröhlich (Z+F), waarbij de expertise van twee marktleiders wordt gecombineerd in één oplossing.

De Trimble X12 kan worden bediend met behulp van Trimble Perspective-veldsoftware die op een Trimble T10x-tablet is geïnstalleerd om registratie en verfijning van scans in het veld mogelijk te maken, waardoor de nauwkeurigheid en voltooiing van het project wordt gegarandeerd voordat het werkterrein wordt verlaten. Gebruikers kunnen ook gebruikmaken van het aangepaste ingebouwde softwaremenu van Trimble om de scanner te configureren en te bedienen. Gegevens worden vanuit het veld geëxporteerd en op kantoor verwerkt met Trimble RealWorks-software of software van derden. De uiteindelijke resultaten kunnen online worden gedeeld met klanten en belanghebbenden met behulp van Trimble Clarity, een browsergebaseerde tool voor samenwerking en visualisatie van gegevens.

Het omzetten van hoogwaardige 3D-gegevens in beslissingen, zoals het gebruik van scans, modellen en beelden om de structurele integriteit van verouderende infrastructuur te bepalen, wordt gestroomlijnd met de Trimble X12 omdat de gegevens zich binnen het Trimble software-ecosysteem kunnen bevinden. Dit voordeel stelt gebruikers in staat om het project gemakkelijk te visualiseren, beheren en evalueren gedurende de gehele workflow, zelfs voor beginners en nieuwe gebruikers van scantechnologie.

Met functies zoals het beste bereik in zijn klasse (van 0,3 tot 365 meter) en een scansnelheid van maximaal 2,187 miljoen punten per seconde, produceert de Trimble X12 scangegevens en afbeeldingen met een kwaliteit en helderheid die nog nooit eerder is gezien, wat een aanvulling is op de Trimble X7-mogelijkheden binnen de scanproductportfolio.

“De Trimble X12 brengt de meest geavanceerde 3D-scan en beeldregistratie binnen handbereik voor een verscheidenheid aan vaardigheidsniveaus”, zegt Jacek Pietruczanis, Business Area Director voor Scanning and Mobile Mapping, Trimble Geospatial. “Het systeem stelt geavanceerde scanprofessionals in staat hun productiviteit te verbeteren met eersteklas prestatie- en efficiëntiewinsten, terwijl degenen die nieuw zijn met scannen deze geavanceerde mogelijkheid eenvoudig kunnen ontgrendelen met een druk op een knop.”

Bekijk de video hier

BeschikbaarheidDe Trimble X12 is nu verkrijgbaar via het geautoriseerde distributienetwerk van Trimble Geospatial.

Website Trimble Geospatial

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top