Sas van Vreeswijk en iNFRANEA winnen EBP BIM Awards 2017

Sas van Vreeswijk en iNFRANEA winnen EBP BIM Awards 2017

Bouwcombinatie Sas van Vreeswijk heeft met begeleiding van iNFRANEA de ‘BIM Award van het jaar’ gewonnen, tijdens de eerste editie van de EBP BIM Awards. Sas van Vreeswijk realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van een derde kolk in de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein. Het civieltechnisch adviesbureau iNFRANEA is gespecialiseerd in het ontwerp, de visualisatie en de projectbeheersing van infrastructuur, van concept tot realisatie.

Het EBP (European & Belgium Public procurement) is een Europese groep die bedrijven en overheden ondersteunt bij overheidsopdrachten in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

BIM Awards

EBP heeft de BIM Awards 2017 georganiseerd om opdrachtgevers, bouwondernemingen en projectleiders de gelegenheid te bieden hun samenwerkingsproces en beheersing van het werken met een Bouw Informatie Model te belichten. BIM is een methodiek waarbij alle actoren uit het proces samenwerken vanuit een 3D-informatiemodel van het project. Het project wordt eerst virtueel gebouwd vanuit BIM. Zodra de projectonderdelen in BIM zijn goedgekeurd kan de productie buiten starten. Een initiatief dat aansluit bij de digitale transformatie in de bouw. Projecten uit de Benelux kwamen in aanmerking voor een prijs in de zes categorieën: infrastructuurprojecten, overheidsprojecten, industriële projecten, tertiaire of commerciële projecten, baanbrekende projecten en BIM Award van het jaar.

Risicogestuurde BIM-aanpak

Bouwcombinatie Sas van Vreeswijk, gevormd door Heijmans, Besix en Jan de Nul, heeft zich onder begeleiding van iNFRANEA weten te nomineren voor de categorieën: infrastructuur, overheid en baanbrekende projecten. Vooral de risicogestuurde BIM-aanpak die een breed scala aan toepassingen voor BIM, GIS en informatiemanagement integreert, heeft indruk gemaakt op de juryleden. Andere genomineerde projecten zoals de Velsertunnel (infrastructuur), Terraced Tower (commercieel) en Algemeen Ziekenhuis Mechelen (overheid), moesten het voor de BIM Award van het jaar 2017 afleggen tegen het BIM-dossier van de Prinses Beatrixsluis.

EBP BIM AwardsZonder samenwerking geen BIM

Jurylid Peter Ingels sprak zijn waardering uit voor de levenscyclusbenadering in het informatiemodel van de Beatrixsluis. Het vroegtijdig inzichtelijk maken van bouw-, beheer- en onderhoudsscenario’s was voor de jury een doorslaggevend onderscheidend kenmerk ten opzichte van de andere inzendingen. Aansluitend sprak BIM SE manager Maarten van den Berg van iNFRANEA zijn waardering uit voor het projectteam: “BIM kun je niet kopen, BIM kun je organiseren, maar zonder een goede samenwerking geen succesvol BIM.”

Renovatie Velsertunnel winnaar categorie infrastructuurprojecten

Het project Renovatie Velsertunnel van bouwcombinatie Hyacint heeft de EBP BIM Award 2017 in de categorie infrastructuurprojecten gewonnen. Ook bij dit project zijn zowel Besix als iNFRANEA betrokken en noemde jurylid Jordy Brouwers de risicogestuurde BIM-aanpak en een koppeling tussen het BIM en de SE-database onderscheidende innovaties.

Website iNFRANEA
Website EBP / BIM Awards 2017

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top