Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

Voorafgaande aan de prijsuitreiking van Skills The Finals, het NK voor mbo’ers, in Zwolle ondertekenden zaterdag 17 maart de voorzitters van de besturen van SBB en WorldSkills Netherlands een samenwerkingsovereenkomst. Insteek is een sterkere promotie van het beroepsonderwijs, meer bedrijven en branches betrekken bij vakwedstrijden en jongeren verder inspireren voor vakmanschap en beroepsonderwijs. De samenwerking omvat promotie en communicatie, versterking van beroepsonderwijs, (internationale) netwerkontwikkeling en uitwisseling van kennis.

Over deze samenwerkingsovereenkomst zegt Ton Heerts, voorzitter van de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven): “De samenwerking met WorldSkills Netherlands is een prima aanvulling op de samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven binnen SBB. De scholen waren al enthousiast over de vakwedstrijden en je ziet dat het bedrijfsleven dat ook steeds meer wordt. Door de vakwedstrijden mee te maken, kunnen jongeren geïnspireerd raken om hun talent te ontdekken. En meedoen helpt ze om hun beroepsvaardigheden op een bijzondere manier te ontwikkelen. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven willen zich in SBB sterk maken voor de vakwedstrijden.”

vakwedstrijden
Ondertekening overeenkomst met de SBB: links Jos de Goey, directeur WorldSkills Netherlands, midden Jan van Zijl, voorzitter bestuur WorldSkills Netherlands, rechts Ton Heerts, voorzitter bestuur SBB. Foto: Paul Tolenaar.

Voorzitter Jan van Zijl van WorldSkills Netherlands beaamt dit. “Vakwedstrijden zijn een instrument van onderwijs én bedrijfsleven samen. Met de MBO Raad heeft WorldSkills Netherlands reeds een samenwerkingsovereenkomst. Dat wordt nu compleet gemaakt door deze overeenkomst met de SBB. Zo is de cirkel rond en kunnen we verder bouwen aan de structurele borging van vakwedstrijden in en voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Via de sectorkamers van de SBB kan dat laatste verder opgepakt worden. Want laten we wel wezen; bedrijven in Nederland kunnen niet zonder goede vakmannen en -vrouwen. Vakwedstrijden bieden hen een podium om dat aan bedrijven te laten zien.”

Website SBB
Website WorldSkills Netherlands

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top