Samenwerking Autodesk en Esri

Samenwerking Autodesk en Esri

Autodesk en Esri slaan een brug tussen de BIM en GIS-technologieën. Samen ontwikkelen ze een naadloze integratie van BIM (Bouw Informatie Model) en GIS (Geografisch Informatie Systeem). Organisaties kunnen zo gebruik maken van de gecombineerde kracht van locatie-informatie en 3D-ontwerpmodelinformatie. De marktleiders Autodesk en Esri willen daarmee een breed scala van sectoren in staat stellen een beter beeld te creëren van hun werk. Gegevens van de wereld, het milieu, burgers en netwerken kunnen dankzij de samenwerking geïntegreerd worden gevisualiseerd.

Voor toekomstige generaties
“Het is belangrijk om behoeften van toekomstige generaties in het ontwerpen en bouwen van projecten te ondersteunen”, zei Jack Dangermond, president en oprichter van Esri. “Samenwerken met Autodesk biedt ruimte aan duurzame bronnen voor de groeiende wereldbevolking. Dat leidt tot een verantwoordelijke footprint op onze natuurlijke omgeving. We maken daarmee beter gebruik van de hulpbronnen van onze planeet en ontwikkelen veerkrachtigere steden.”

Geïntegreerd gebruiken
Infrastructuurbeheerders over de hele wereld kunnen dankzij de samenwerking BIM en GIS-technologie geïntegreerd gebruiken. Dat verkort de workflowtijd drastisch. Het plannen, ontwerpen, bouwen en exploiteren van infrastructuuractiva kan daarmee effectiever en dit bespaart geld.

In de context van de echte wereld
Ook Autodesk kijkt uit naar het resultaat van de integratie. “Dankzij het samenwerken met Esri kunnen we de krachten van BIM en GIS combineren, waardoor onze gezamenlijke gebruikers waar dan ook alles kunnen bouwen”, aldus Andrew Anagnost, CEO van Autodesk. “Ons doel is om ontwerpers van industriegebieden en steden de mogelijkheid te bieden om te ontwerpen in de context van de echte wereld. Dit verbindt, leidt tot veerkrachtige steden en creëert een duurzame infrastructuur.”

Website Esri

Website Autodesk

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top