Safe Software’s FME ondersteunt ‘indoor’ in iOS-apps

Safe Software’s FME ondersteunt ‘indoor’ in iOS-apps

Het Canadese Safe Software kondigde onlangs aan dat hun FME-software vanaf nu ook het Indoor Mapping Data Format (IMDF) van Apple ondersteunt. Het is een nieuw, generiek datamodel dat door Apple is ontwikkeld voor ruimten binnenshuis.

Iedere geïnteresseerde kan nu FME inzetten om plattegronden naar IMDF te converteren, wat een belangrijke stap is om ‘indoor positioning’ mogelijk te maken in iPhone- en iPad-apps. Met de ondersteuning van ‘indoor positioning’, kunnen iOS-apps routenavigatie binnenshuis faciliteren. Ook kan het helpen om bouwwerkzaamheden, planning en gebouwbeheer te vergemakkelijken.

Binnenruimtes en IMDF
“Mensen brengen 90 procent van hun tijd binnen door. Nu wij IMDF ondersteunen, zal het een stuk eenvoudiger worden om waardevolle en productieve oplossingen te verzinnen voor binnenruimtes”, zegt Don Murray, president en mede-oprichter van Safe Software. “Onze data-integratie- en automatiseringstechnologie maakt IMDF-productie en -validering mogelijk, wat tegelijkertijd de nieuwe, steeds groeiende markt van indoor mapping solutions ondersteunt.”

Hoe zet je FME in?
FME is een ondersteunende technologie die kan worden ingezet om IMDF te creëren uit bestaande data. Organisaties kunnen gewoon hun bestaande systemen blijven gebruiken door eenvoudigweg hun data om te zetten voor IMDF zonder hun brondata te compromitteren. Omdat gebouwen constant veranderen, is het denkbaar dat betrokkenen keer op keer dezelfde FME-workflow hergebruiken om doorlopend de laatste updates en wijzigingen binnen hun IMDF door te voeren.

CAD, BIM en GIS
In theorie kunnen alle computer-aided design (CAD), bouwinformatiemodellen (BIM), geografische informatiesystemen (GIS), Microsoft Excel en nog ruim vierhonderd andere bestandsformaten worden ingezet om IMDF’s te maken. Een voorbeeld dat Safe Software geeft in een uitgestuurd persbericht betreft het gebruik van FME om indoor mapping data te converteren vanuit CAD naar Esri ArcGIS Indoors om deze te kunnen editen en onderhouden. Vervolgens kan FME worden ingesteld om de uitkomsten automatisch vanuit ArcGIS om te zetten naar IMDF.

Visualisatie en business
Ook kan IMDF worden geconverteerd om te gebruiken in andere systemen, bijvoorbeeld voor visualisatiedoeleinden en business-analyse. Op die manier wordt IMDF ingezet voor nauwkeurig positioneren ten behoeve van ‘wayfinding’, maar dan in combinatie met andere systemen, bijvoorbeeld om inzicht te verwerven in wandelaarspatronen en business-kansen. FME data-integratieworkflows worden gebouwd middels een grafische user interface. Deze herhaalbare, zelfdocumenterende workflows kunnen geautomatiseerd draaien, on-demand, volgens een schema of rooster of reagerend op updates in de brondata. Kwaliteitscontroles op IMDF geschieden middels de gratis verkrijgbare IMDF Validator.

Website Safe Software | Integrate Indoor Mapping Data Format (IMDF) Using FME
Website Safe Software | Free Online IMDF Validator
Website Safe Software

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top