RWS kiest Antea Group voor contractbeheersing

RWS kiest Antea Group voor contractbeheersing

Antea Group voert de komende anderhalf jaar voor 29 contracten van Rijkswaterstaat de toetscoördinatie, toetsing en contractondersteuning uit.

Met deze opdracht leveren toetscoördinatoren, lead-auditors en auditoren een bijdrage aan de kwaliteit van de producten die aan Rijkswaterstaat worden geleverd. “Het doel van deze opdracht gaat overigens verder dan ervoor zorgen dat Rijkswaterstaat kwalitatief goede producten krijgt. We gaan Rijkswaterstaat ook ondersteunen om het SCB-proces binnen de organisatie te standaardiseren en efficiënter te maken”, vertelt adviseur Maaike Liefting adviseur in een nieuwsbericht van Antea Group.

Systeemgerichte contractbeheersing

De contracten die Antea Group gaat beheersen, richten zich onder meer op bruggen, waterkeringen en tunnels. Design & Construct, prestatie- en onderhoudscontracten: een breed spectrum aan contractvormen. Al deze contracten gaat het bureau beheersen op basis van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB). Toetsen, signaleren, aanspreken en beheersen: met de komst van geïntegreerde contracten verandert de rol van opdrachtgevers in projecten. Systeemgerichte Contractbeheersing stelt hen in staat om grip op proces en kwaliteit te houden. Antea Group ontwikkelde hiervoor een aanpak die inmiddels op grote schaal wordt toegepast. Voornaamste ingrediënten: samenwerken, proactief handelen, op het juiste moment (technisch) inhoudelijk meedenken en draagvlak creëren bij belanghebbenden.

Website Antea Group

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top