Roxit Groep versnelt cloud strategie met overname Brein

Roxit Groep versnelt cloud strategie met overname Brein

Met de overname van de aandelen van Brein BV wil Roxit Groep haar positie verstevigen als softwareontwikkelaar en ICT-dienstverlener in het publieke domein. 

Met ondersteuning van Main Capital heeft Roxit Groep hiermee haar portfolio van ICT-oplossingen voor gemeentelijke- en provinciale overheden, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, waterschappen en adviesorganisaties wederom uitgebreid. Roxit groep is in 2015 ontstaan na de overname van Roxit door Main Capital. De groep is in 2015 uitgebreid met Green Valley en Crotec, en in 2016 met PSMS. Met de expertise van Main Capital ontwikkelt en bouwt Roxit Groep haar productportfolio uit. Daarnaast wordt ingezet op nieuwe manieren van informatie-uitwisseling, samenwerking tussen stakeholders, en inspelen op toekomstige regelgeving om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Groeien door klein te blijven en de klant keuzevrijheid te bieden is de kern van de groep. Brein BV biedt cloud-oplossingen voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties op het vlak van e-dienstverlening en procesverbetering. 

Strategisch belang voor Roxit Groep
Rob van Tiel, CCO Roxit Groep stelt in een uitgestuurd persbericht: “Met de digitale agenda van de overheid moeten overheden hun dienstverlening aan, en samenwerking met, burgers en bedrijven continue innoveren. Dat vraagt flexibele state-of-the-art oplossingen die hen de ruimte bieden om hun werkprocessen en dienstverlening te blijven ontwikkelen en verbeteren. Eén belangrijke ontwikkeling waar we met de overname van Brein nog sneller op kunnen schakelen is de beweging richting de cloud. Oplossingen waarin klanten geen software en implementatie afnemen, maar een complete dienst inclusief infrastructuur, ondersteuning en beheer. Brein is hierin toonaangevend in de markt met bewezen oplossingen. Met de komst van Brein voorzien we synergievoordelen binnen de groep waardoor we onze ambities richting de cloud kunnen versnellen’’.

Volgende fase voor Brein
Rob Steneker, CEO Roxit Groep voegt toe: “Brein treedt toe tot de groep als zusterbedrijf van Roxit, Green Valley, Crotec en PSMS. De huidige directie van Brein blijft aan het roer staan. Belangrijk uitgangspunt is dat de bedrijven binnen de Roxit Groep vanuit hun eigen specialisme blijven opereren en de klanten van Roxit, Green Valley, Crotec, PSMS en nu ook Brein optimaal blijven bedienen op specifieke terreinen.” Ronald Brinkerink, Directeur Brein: “We hebben de afgelopen jaren mooie dingen neergezet. We zijn in een fase beland waarin we willen groeien en onze marktpositie willen vergroten. Dit is voor Brein een mooie stap, waarbij we kunnen doorgroeien en tegelijk synergievoordelen kunnen behalen met de nieuwe zusterbedrijven in de doorontwikkeling van onze producten.” 

Strategische versterking van de overheidspositie
Brein BV is opgericht in 1997 en gevestigd in Haaksbergen. Brein BV is een softwareontwikkelaar en ICT-dienstverlener voor de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Brein BV levert diensten op het gebied van zaak-, content-, document-, record-, en workflow management. Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital Partners en Voorzitter RvC Roxit Groep zegt tot slot: “Met de overname van Brein versterkt de Roxit Groep zijn positie als leverancier en ontwikkelaar van innovatieve cloud-based software voor publieke dienstverlening door de overheid en het bedrijfsleven.” 

Website Roxit

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top