Roxit neemt PSMS over

Roxit neemt PSMS over

Op 4 januari 2017 werd bekendgemaakt dat de Roxit Groep het bedrijf PSMS heeft toegevoegd aan haar portfolio door overname van honderd procent van de aandelen.

PSMS zal in grote mate zelfstandig blijven opereren. PSMS staat voor ‘Public Space Management Services’. Het bedrijf biedt cloudproducten waarmee overheden en bedrijven worden ondersteund bij hun werkzaamheden in het domein van infrastructuur en openbare ruimte. Bekende producten: het MOOR-platform en het WoW-portaal. Met support van private equity-investeerder Main Capital heeft Roxit Groep haar portfolio van softwareproducten recentelijk al uitgebreid met gerichte acquisities als Green Valley, Crotec. Nu wordt PSMS daar aan toegevoegd als zusterbedrijf.

Tijd voor innovatieve concepten

Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital Partners, zegt in een uitgestuurd persbericht: “PSMS is actief op een fundamenteel deelgebied van publieke dienstverlening door de overheid en bedrijfsleven, waarbij ze hen ondersteunt door clouddiensten en softwareproducten. Dit is een interessant segment dat uitermate geschikt is voor innovatie op het gebied van publiek-private samenwerking middels slimme softwareproducten.” Rob Steneker, CEO van de Roxit Groep: “Onze klanten hebben behoefte aan vernieuwing. Met de digitale agenda van de overheid is het zaak om overheden in staat te stellen om hun dienstverlening en samenwerking met burgers en commerciële partijen te innoveren. Vanuit die optiek biedt PSMS mooie bewezen oplossingen en is er een goede fit met de Roxit Groep.”

Zelfstandigheid en synergie

De huidige directie van PSMS, Martin de Vaal en Ed Schravesande, blijft aan het roer staan. Belangrijk uitgangspunt is dat de bedrijven onder de Roxit Groep vanuit hun eigen specialisme blijven opereren en de klanten van Roxit, Green Valley, Crotec en nu ook PSMS optimaal blijven bedienen op specifieke terreinen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeentes Zaanstad en Zoetermeer en de bedrijven Evides Waterbedrijf en VolkerWessels Telecom. Martin de Vaal hierover: “Dit is voor PSMS een mooie stap, waarbij we in zelfstandigheid onze klanten kunnen blijven bedienen en tegelijk synergievoordelen kunnen behalen met de nieuwe zusterbedrijven in de doorontwikkeling van onze producten.”

Over Roxit Groep

Roxit Groep is in 2015 ontstaan na de overname van Roxit door Main Capital. De groep is later in 2015 uitgebreid met Green Valley en Crotec. Samen met Main Capital ontwikkelt en bouwt Roxit Groep haar productportfolio uit. Daarnaast wordt ingezet op nieuwe manieren van informatie-uitwisseling, samenwerking tussen stakeholders, en inspelen op toekomstige regelgeving.

Website PSMS

Website Roxit

 

 

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top