RIVM-Symposium ‘Samen Meten’

RIVM-Symposium ‘Samen Meten’

Het programma van het symposium ‘Samen Meten – sensordata voor de leefomgeving’ op 6 december 2017 is bekend, de inschrijving is geopend.

Tijdens het tweede symposium Samen Meten delen overheden en burgers opnieuw hun ervaringen met het meten van het milieu. Ten opzichte van de editie van vorig jaar wil het RIVM het samen meten naar een hoger plan tillen: de landelijke samenwerking wordt geïntensiveerd door data centraal te ontsluiten en het werkterrein wordt verbreed van luchtkwaliteit naar geluid, hitte, straling, waterkwaliteit en meer. Het evenement vindt plaats op woensdag 6 december 2017 van 12:00 tot 17:00 uur. Locatie: RIVM, Bilthoven.

Thema’s

De centrale vraag van het symposium is: hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de gegevens en helpt centraal ontsluiten van data daarbij? Er komen verschillende projecten aan bod waarin burgers en overheden meetgegevens verzamelen. In steden gebeurt dat al, maar er zijn ook plannen om samen te meten in het landelijk gebied. Ook praten wij elkaar bij over nieuwe ontwikkelingen, zoals een smartcity-netwerk, de rol van sensoren in de Omgevingswet en het meten met wearables voor gezondheidsparameters.

Overheden en burgers

Het afgelopen jaar mobiliseerden gemeenten hun inwoners om samen te meten. Dit levert nu al een schat aan informatie op. Toch is er nog veel winst te behalen: de samenwerking van overheden en burgers kan vaak beter, net als het beheer en toepassing van de meetgegevens.

Website RIVM

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top