Revolutionaire interface voor SCIA Engineer 21

Revolutionaire interface voor SCIA Engineer 21

De toekomst van bouwkundige software

 

SCIA zet met SCIA Engineer 21 een grote stap voorwaarts. De laatste update van de structurele ontwerp- en analysesoftware is er een met veel nieuwe features in een compleet nieuw jasje. Aan de basis van de update liggen duizenden uren aan onderzoek naar de werkwijze, ervaringen en ideeën van structurele ingenieurs. Het resultaat? Een gebruikersinterface die beter aansluit op hun werkwijze en hen één uur per dag zou moeten besparen.

Door de redactie

De geminimaliseerde menu’s en werkbalken zorgen voor een maximaal modelgebied waardoor het minder nodig is om in en uit te zoomen.

Wat onmiddellijk in het oog springt in de nieuwe versie van de software, is het werkruimtevenster. De geminimaliseerde menu’s en werkbalken zorgen voor een maximaal modelgebied, bijna honderd procent van de totale werkruimte, waardoor de gebruiker zich helemaal kan focussen op zijn project en niet meer de hele tijd hoeft in en uit te zoomen.

SCIA Spotlight
In tijden waarin het antwoord op een vraag maar een “Hey Siri” of een “Hey Google” van iemand verwijderd is, is een slimme zoekfunctie in het hart van de interface helemaal actueel. Dankzij SCIA Spotlight kan de ontwerper beginnen met typen en de functies of commando’s in een oogwenk vinden. Bovendien is het mogelijk om meteen in de lijst met zoekresultaten sneltoetsen in te stellen. Dit betekent niet alleen dat een gebruiker veel sneller vindt waar hij naar op zoek is, maar omdat er ook gerelateerde onderwerpen worden gesuggereerd, nodigt SCIA Spotlight uit tot spelenderwijs leren. Het is tien keer sneller om SCIA Spotlight te gebruiken dan te navigeren door menu’s.

Slimme workstations en proceswerkbalk
SCIA Engineer 21 heeft slimme werkbalken met daarop de functies die het meeste worden gebruikt en die altijd binnen handbereik zijn. Met de proceswerkbalk kunnen twee workflowwerkbalken (bijvoorbeeld staalontwerp en resultaten) gelijktijdig worden geopend. Ideaal voor de iteratieve aard van de meeste bouwkundige projecten en een aanpassing die de gebruiker dertig procent tijd zou moeten besparen.

SCIA Engineer 21 heeft slimme werkbalken met daarop de functies die het meeste worden gebruikt en die altijd binnen handbereik zijn.

Realtime aanpassingen
Een voordeel van de nieuwe update is de mogelijkheid tot personalisatie. De functies die het meeste worden gebruikt, kunnen bewaard worden op de eigen persoonlijke werkbalk. De gebruiker kan werken zoals het hem past door menu’s en werkbalken moeiteloos aan te passen tijdens het werk. Zonder de huidige actie te onderbreken is het mogelijk om functies naar eigen inzicht naar een werkbalk te verslepen of juist te verwijderen.
Aanpassingen doorvoeren is nu ook onderdeel van een standaardworkflow en niet meer een afzonderlijke taak. Wanneer de gebruiker een pictogram naar een andere werkbalk wil verplaatsen, kan hij dat gewoon doen. Populaire en veelgebruikte commando’s zijn te groeperen op de werkbalk ´Favorieten´. SCIA Engineer 21 is een persoonlijke werkruimte die gemakkelijk kan worden gedeeld met een team.

Dankzij SCIA Spotlight kan de ontwerper beginnen met typen en de functies of commando’s in een oogwenk vinden.


Geavanceerde selectietool

Bij het selecteren van een entiteit heeft de bouwkundige meteen toegang tot alle gerelateerde entiteiten. Selecteer bijvoorbeeld een ligger en de bijbehorende knooppunten, belastingen, scharnieren, lagen en andere parameters kunnen ook bewerkt worden.
De huidige selectie kan makkelijk uitgebreid of geïsoleerd worden om in enkele klikken complexe selecties te maken. Deze nieuwe aanpak betekent 50 procent minder klikken dan voorheen en complexe selecties worden nu dubbel zo snel uitgevoerd.

Eenvoudig te leren
Wat deze nieuwe update zo bijzonder maakt is de leerzame interface. Het is eenvoudig om hiermee van start te gaan. De introductietutorial zorgt voor een kennismaking met de nieuwe omgeving en SCIA Spotlight vindt onmiddellijk het commando dat de gebruiker zoekt. De software laat daarnaast gerelateerde functies zien zodat de ontwerper leert terwijl deze werkt. Algemene functies zijn binnen handbereik terwijl speciale en minder gebruikte functies het overzicht niet belemmeren.

Opnieuw gedefinieerd
Met de grote update van het pakket spreekt de CEO van SCIA, Hilde Sevens, vol lof over de verwezenlijkingen van haar team: “De gebruikersinterface van het pakket is zorgvuldig en ergonomisch opnieuw ontworpen en opnieuw gedefinieerd om muisbewegingen en -klikken te minimaliseren. Het helpt ingenieurs om tijd te besparen bij elke afzonderlijke actie en tegelijkertijd de ruimte voor het project te maximaliseren. Kortom, we hebben de ingenieur de volledige controle over het model gegeven en zijn ervan overtuigd dat we een grote verandering bij het productontwerp hebben bereikt.

Website SCIA

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top