Resultaten Schone Waterexperiment bekend

Resultaten Schone Waterexperiment bekend

Amsterdammers onderzochten in de zomer van 2017 het water in Amsterdam. Zo werden zij experts op het gebied van water. De resultaten zijn inmiddels bekend.

Voor dit Schone Waterexperiment kregen alle deelnemers een kistje met verschillende proeven: de waterbox. Hiermee konden zij het water in hun buurt ruiken, proeven en bekijken. Op een speciale website vulden de deelnemers de uitslagen in van de testjes. 250 Amsterdammers deden in totaal duizend metingen. De resultaten van andere deelnemers zagen ze direct terug op een kaart van Amsterdam. Zo hielpen ze Waternet om in kaart te brengen hoe schoon het water is in hun grachten, sloten en plassen.

Schoonste water in Gaasperplas

Dankzij het Schone Waterexperiment werden inwoners van Amsterdam echte waterexperts. Het water in de Gaasperplas bleek het schoonst. Ook vonden de deelnemers het water op veel plekken schoon genoeg om in te zwemmen. Op IJburg smaakte het water naar hout of planten. Bij de Entrepothaven in Amsterdam was het water heel helder. Hier konden de onderzoekers drie meter diep kijken. De deelnemers werkten samen met onder meer Deltares, Wageningen Universiteit, KWR, AMS Institute, Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Website Het Schone Waterexperiment

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top