Resultaten eerste kwartaal 2017 Ordina N.V.

Resultaten eerste kwartaal 2017 Ordina N.V.

Ordina, met circa 2,700 medewerkers een grote ICT-dienstverlener in de Benelux, maakte haar cijfers bekend over het eerste kwartaal van 2017.

Kort samengevat wordt gesteld dat het bedrijf een ‘matig eerste kwartaal’ heeft beleefd, waarbij de tegenvallende resultaten te wijten zouden zijn aan een tekort aan medewerkers. ‘Werving en behoud’ van professionals wordt dan ook uitgeroepen tot prioriteit om aan de, volgens Ordina’s analyse, stijgende vraag te voldoen.

Statement van CEO

Jo Maes, CEO van Ordina, heeft middels een uitgestuurd persbericht een statement gegeven over de resultaten. “De resultaten van het eerste kwartaal vormen een matige start van het jaar. De groei in België en Luxemburg zet door, in Nederland hebben we nog steeds te maken met een tekort aan medewerkers om aan de stijgende vraag te voldoen. Behoud en werving van professionals zijn daarom onze topprioriteiten voor 2017.

Om onze wervingsactiviteiten kracht bij te zetten, continueren wij onze arbeidsmarktcampagne ‘Kijk jij verder dan code?’. Het zal naar verwachting enige tijd vergen om in een concurrerende markt het aantal medewerkers weer op peil te brengen.

De omzetstijging bij de overheid wordt gedreven door België/Luxemburg. Daarnaast vlakt de krimp bij de overheid in Nederland af, doordat we steeds meer kapitaliseren op de in 2016 verworven raamovereenkomsten voor ICT-inhuur. Het tekort aan medewerkers laat zich vooral voelen in de financiële dienstverlening, waar de omzet sterk teruggelopen is. De groei in industrie wordt gedreven door onze stevige positie bij bestaande klanten in de logistieke sector en de grote klanten in België/Luxemburg. De omzet in de zorgmarkt laat een lichte stijging zien.

We zijn er in de afgelopen jaren in geslaagd om onze innovaties relevant te maken voor de business. Hieruit hebben we Ordina-brede proposities gedefinieerd die aansluiten bij de marktvraag. De komende periode zullen we het vermarkten van deze proposities verder versnellen en opschalen.”

Hoofdpunten Q1

  • EBITDA daalt naar EUR 4,3 miljoen (Q1 2016: EUR 4,6 miljoen);
  • EBITDA marge daalt naar 4,8% (Q1 2016: 5,1%);
  • Omzet daalt 1,8% naar EUR 88,2 miljoen (Q1 2016: EUR 89,9 miljoen);
  • Omzet Nederland daalt 5,1% naar EUR 64,7 miljoen (Q1 2016: EUR 68,1 miljoen);
  • Omzet België/Luxemburg stijgt 8,3% naar EUR 23,5 miljoen (Q1 2016: EUR 21,7 miljoen);
  • Nettoschuldpositie verbetert naar EUR 2,5 miljoen (Q1 2016: EUR 10,9 miljoen);
  • Nettoresultaat nagenoeg gelijk met EUR 1,7 miljoen (Q1 2016: EUR 1,8 miljoen);
  • Vervolg arbeidsmarktcampagne ‘Kijk jij verder dan code?’.

Website Ordina

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top