Release Vectorworks 2019

Release Vectorworks 2019

Vectorworks 2019 is uitgebracht. Alle gebruikers in de Benelux kunnen binnenkort sneller en efficiënter werken dankzij de nieuwe en verbeterde gereedschappen in Vectorworks Architectuur, Landschap, Spotlight, Studio, Standaard, Braceworks en Vision.

De Verenigde Staten hebben op 12 september het spits afgebeten. Op 3 oktober is de Engelstalige versie beschikbaar in de Benelux. Op 29 oktober volgen de Nederlands- en Franstalige versies, met gereedschappen die aangepast zijn aan de noden van de Benelux-markt.

“Voor deze release lieten we ons volop inspireren door vragen en wensen van onze gebruikers”, zegt Dr. Biplab Sarkar, CEO van Vectorworks, Inc.. “Dat resulteert in heel wat nieuwigheden en aanpassingen die de productiviteit van ontwerpers in alle vakgebieden gevoelig zullen verbeteren.”

Wie aan de slag gaat met Vectorworks 2019, zal meteen merken dat bestanden tot vier keer sneller openen. Die grote efficiëntiewinst kwam onder andere tot stand dankzij een verbeterde werking van de Vectorworks Graphics Module, die voortaan maximaal gebruikmaakt van alle beschikbare rekenkracht om de workflow te versnellen. Dankzij de introductie van beeldbewerking kunnen presentaties volledig afgewerkt worden in de ontwerpsoftware, wat alweer tijdswinst oplevert voor de ontwerper. De nieuwe filteropties voor klassen en lagen maken het dan weer makkelijker om snel door de structuur van complexe projecten te navigeren.

Meer BIM-mogelijkheden in Vectorworks Architectuur en Landschap:

  • In tegenstelling tot andere BIM-pakketten is de weergave van BIM-objecten volledig te controleren bij het presenteren van doorsneden, aanzichten en plannen.
  • Het afronden en afschuinen van raamhoeken, waardoor vrijwel elke raamvorm mogelijk is (enkel beschikbaar in de Vectorworks-versies in de Benelux).
  • Het boetseren van een terreinmodel.
  • Meer mogelijkheden voor OpenBIM-uitwisseling.
  • Analyseer de draaicirkel van voertuigen dankzij de integratie van de AutoTURN browser.

Enkele nieuwigheden voor de entertainmentsector zijn het nieuwe My Virtual Rig (MVR) open bestandsformaat in Vectorworks Spotlight, meer 3D-mogelijkheden voor Spotlight-objecten, nieuwe ophangsystemen (bridles) in Braceworks, een verbeterde user interface en tot zeven keer sneller werken dankzij de previsualisatie in Vision.

Meer informatie over Vectorworks 2019 is te vinden op de Vectorworks-website.

Website Vectorworks

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top