Release Tekla Structures 2018i in september

Release Tekla Structures 2018i in september

De release van modelleersoftware Tekla Structures 2018i staat gepland voor 12 september. Bij de 2018i-versie zijn diverse nieuwe en verbeterde functionaliteiten doorgevoerd bij het modelleren, het maken van tekeningen, het samenwerken met derden en ook het inrichten van de software. Zo zijn veelgevraagde functionaliteiten die voorheen in de tekeningenlijst niet mogelijk waren nu doorgevoerd in de nieuwe Documentmanager.

Met de nieuwe Documentmanager kunnen tekeningen worden beheerd, evenals alle andere modelgerelateerde bestanden/documenten. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld lijsten, NC-, IFC- en pdf-bestanden. Kolommen zijn naar wens te positioneren en de tekeningen en documenten zijn in categorieën in te delen. Dit zijn functionaliteiten die in de ‘oude’ tekeningenlijst niet mogelijk waren. Ook zijn documenten direct vanuit de Documentmanager te openen.

Andere nieuwe functionaliteiten in 2018i die het werken met Tekla Structures vergemakkelijken zijn de optie tot het samenvoegen van onderdeel- en boutlabels en de nieuwe ‘kijkhoek’-functionaliteit. Dit houdt in dat een groot aantal onderdelen, zoals kolommen, liggers, platen, wanden, betonblokken en betonstroken, nu beschikt over de optie ‘kijkhoek’ in de mini-werkbalk. Hiermee is de kijkhoek van een onderdeel in te stellen. Het onderdeel wordt vervolgens direct in de geselecteerde kijkhoek weergegeven en er wordt automatisch op het onderdeel ingezoomd. Daarnaast zijn in de nieuwe versie ook de werkbalken op meerdere aspecten aan te passen. Zo is nu de grootte van de werkbalken aan te passen, zijn werkbalken in- en uit te schakelen en de zichtbaarheid van knoppen in werkbalken in- en uit te schakelen.

Webinars

De nieuwe functionaliteiten worden door Trimble gedemonstreerd in een aantal webinars. Deze worden opgenomen en na inschrijving ontvangen deelnemers de link naar de video. Inschrijven is mogelijk via onderstaande links:

Tekla Opfrisdagen 2018

Tijdens de Tekla Opfrisdagen in september en oktober worden de nieuwe/verbeterde functies van Tekla Structures 2018i behandeld. Reserveren (kosteloos) is mogelijk via de Construsoft-website.

Website Construsoft

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top