Release CAD/BIM-software DDS-CAD 13

Release CAD/BIM-software DDS-CAD 13

Het softwarebedrijf Data Design System (DDS) heeft een nieuwe versie van zijn CAD/BIM-software DDS-CAD uitgebracht. DDS biedt zijn klanten meer snelheid en comfort dankzij de innovaties die zijn geïntegreerd in versie 13 van DDS-CAD.

Volgens DDS omvat de ontwikkeling van de software alle vakgebieden: naast nieuwe en verbeterde functies voor elke installatietechnische discipline, werden ook innovaties geïntroduceerd op algemeen vlak en gebruik van de software.

Voor DDS-CAD-gebruikers actief binnen de elektrotechniek zijn de functies voor het werken met elektrotechnische schema’s en groepenlijsten geoptimaliseerd en uitgerust met extra mogelijkheden. Volgens de softwareontwikkelaar zijn de schema’s en lijsten meer informatief en duidelijker. Een nieuw concept voor vrije bekabeling geeft de gebruiker meer flexibiliteit bij het maken van bekabelingsplannen. Bovendien zijn nieuwe kopieer- en bewerkingsfuncties en presen-tatiemogelijkheden voor elektrotechnische componenten geïntegreerd in DDS-CAD 13. Volgens DDS leiden al deze innovaties de gebruiker intuïtiever naar zijn doel en dus tot een aanzienlijke tijdsbesparing in elektrotechnische projecten.

DDS-CAD
De nieuwe IFC importmanager vereenvoudigt en versnelt het importeren van IFC-bestanden.

Op het gebied van sanitaire- en verwarmingsinstallaties heeft DDS onder meer de rioleringsberekening verder ontwikkeld. Door middel van nieuwe opties kan de gebruiker nu rekening houden met speciale gebouwsituaties en deze afzonderlijk in acht nemen. DDS-CAD 13 biedt ook nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van ventilatiesystemen. Zo werd de toewijzing van ruimtes aan individuele ventilatiezones binnen een gebouw vereenvoudigd. Daarnaast zijn de opties uitgebreid om projectspecifieke technische vereisten mogelijk te maken, alsmede de mogelijkheid om verschillende type ventilatiesystemen in één project te integreren. De opname van efficiëntieniveaus voor warmteterugwinningssystemen zorgt voor verdere flexibiliteit in het ontwerpen, evenals de mogelijkheid om de debieten onafhankelijk te bewerken voor ventilatieroosters binnen afzonderlijke ruimtes. Dit maakt DDS-CAD 13 een nog comfortabeler en nauwkeuriger hulpmiddel voor ventilatiespecialisten.

DDS-CAD 13 bevat ook algemene nieuwe functies en verbeteringen. Zoals bijvoorbeeld het werken met objectgroepen. Componenten die aan dergelijke groeperingen zijn toegewezen, kunnen nu flexibeler worden bewerkt. Bovendien is het labelen van objecten verbeterd. Extra opties voor het markeren en hernummeren vereenvoudigen en versnellen het labelen van individuele objecten in projecten. Daarnaast is volgens DDS het aanmaken, beheren en gebruik van zones vele malen sneller en gemakkelijker geworden met de geheel nieuw ontwikkelde gebouwzonefunctie.

DDS-CAD
De volledig nieuwe gebouwzone-functie maakt het eenvoudig om zones te definiëren, beheren en te gebruiken voor berekeningen, stuklijsten en opdelen van gebruikseenheden.

Om een ideale basis te creëren voor samenwerking in Open-BIM-projecten, is DDS-CAD 13 uitgerust met een nieuwe IFC import- en modelmanager. Dit versnelt en vereenvoudigt de invoer van IFC-gegevens. Daarnaast maakt DDS-CAD 13 een duidelijk onderscheid tussen ‘master’ en ‘coördinatie’ bestanden. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en vergemakkelijkt het werken met IFC-modellen.

De CAD/BIM-software DDS-CAD is voortdurend ontwikkeld sinds de introductie in 1984. Adviseurs en installateurs op het gebied van elektrotechniek, ventilatie en sanitair gebruiken de software als hulpmiddel voor het ontwerpen van alle gebouwgebonden technische systemen. DDS-CAD ondersteunt zowel het traditionele 2D-CAD-tekenproces als samenwerken in modelgebaseerd 3D-BIM-projecten.

Website Data Design System

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top