Release BricsCAD V17.2

Release BricsCAD V17.2

BricsCAD V17.2 voegt tools toe en bevat een krachtige set van workflow-enhancing-functies.

Voor de weergaveperformance van BricsCAD V17.2 geldt dat de REGEN-snelheid is verbeterd voor gebruikers die rasterafbeeldingen gebruiken in hun 3D-modellen. In het algemeen is de entity-selectie verbeterd met een vijf maal snellere display highlight rendering. De gebruiker kan nu sneller zoomen, wanneer hij werkt in perspective views. Het zoomen via het muiswiel gaat gelijkmatiger. De algemene selectie- en weergavesnelheid is verbeterd in tekeningen die entiteiten bevatten in extreme coördinaten.

Met BricsCAD V17.2 kan de drempel voor layer filter removal bij het laden van tekeningen worden beheerd. Dit versnelt de performance van de Layer Explorer en andere dialogen die display layer-informatie tonen. Wanneer met rasterafbeeldingen wordt gewerkt, ondersteunt V17.2 nu image settings zoals fade, contrast en brightness.

BricsCAD V17.2

Command Access

De Quad is het aanpasbare heads-up interface van BricsCAD. In V17.2 is de Quad gemakkelijker te configureren voor het tonen van de gewenste commando’s. Commando’s zijn nu gemakkelijk aan de Quad-tab toe te voegen met drag-and-drop, of met een contextmenu. Het aanmaken van eigen tabs en buttons is ook vereenvoudigd.

V17.2 biedt de optie om een geoptimaliseerde QUAD aan te maken voor iedere Workspace. De Quad is een geschikte manier om commando’s in de cursor te zetten wanneer de gebruiker ze nodig heeft. BricsCAD’s Tool Palettes geven drag-and-drop toegang tot de meest gebruikte commando’s, hatch patterns en rendermaterialen. De eigenschappen van multiple Tool Palette-items kunnen in V17.2 met één muisklik worden aangepast. Macro’s zijn nu ook in de command strings van de Tools te gebruiken.

De Tips widget toont extra informatie bij gebruik van commando’s en in V17.2 kan de gebruiker dankzij de nieuwe Tips Configuration dialoogbox beslissen of en wanneer de widget verschijnt. Met de toetsencombinatie Ctrl+PgUp en Ctrl+PgDn is het mogelijk om snel door de lay-out tabs te lopen.

De Publish to PDF is aangepast voor een gestroomlijnder publishing-proces. De Print to PDF driver bevat in V17.2 de mogelijkheid om aangepaste papierformaten te beheren. In V17.2 is het mogelijk om in de Publish-dialoog de opgeslagen registry settings te gebruiken voor het instellen van de PDF-output. Deze settings zijn bovendien afzonderlijk van de settings bij het ExportPDF-commando te beheren.

Beschikbaarheid

BricsCAD V17.2 is een gratis update voor huidige V17-klanten en is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux. De Engelstalige versie voor Windows kan nu worden gedownload. V17.2 voor de additionele platforms komt in de komende weken uit. De download biedt een gratis 30-dagen trial van alle functionaliteit van de BricsCAD Platinum-versie.

Website Bricsys

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top