Release 2.3.3. van Ruimtelijkeplannen.nl

Release 2.3.3. van Ruimtelijkeplannen.nl

De werkzaamheden rondom de release 2.3.3 van Ruimtelijkeplannen.nl hebben op vrijdagmiddag 23 juni 2017 plaatsgevonden.

Wie de aanpassingen van deze versie niet kan zien, kijkt mogelijk naar het cachegeheugen van de eigen computer met verouderde informatie. Met behulp van toetscombinatie Ctrl+F5 of Shift+Ctrl+F5 (afhankelijk van de gebruikte browser) is dit cachegeheugen te legen.

Correctieve aanpassingen

Hierbij zijn de volgende correctieve aanpassingen van kracht:

  • De attenderingsservice is aangepast aan de nieuwe gemeentelijke indeling. De gemeentes Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel zijn vervallen en opgegaan in de nieuwgevormde gemeente Meierijstad.
  • De zoekfunctie ‘Zoeken op Criteria’ is aangepast aan de nieuwe gemeentelijke indeling. Het is nu mogelijk om te zoeken op plannen van de gemeente Meierijstad. In de zoekresultaten worden dan tevens de plannen getoond die in het verleden zijn gepubliceerd door de gemeenten Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel.
  • Actualisatie van de Luchtfoto als ondergrond. De actuele luchtfoto van PDOK wordt getoond.
  • Zoekfunctie gebruikt Locatieserver van PDOK. Zowel de snelzoekfunctie als de geavanceerde zoekfunctie maken nu gebruik van de nieuwe Locatieserver van PDOK. Deze Locatieserver kan ook uit de voeten met bijvoorbeeld diacrieten en huisnummertoevoegingen.
  • STRI2006-manifesten tonen weer correcte planinhoud. Bij STRI2006-manifesten werd de planinhoud dubbel weergegeven in de Index. Dit is verholpen.
  • De weergave van de plannaam bij gebruik van meerdere speciale leestekens is weer correct. Als in de naam van het plan het ‘&’-teken voor kwam in combinatie met een ander bijzondere leestekens, dan werd de naam van dit plan niet correct weergegeven. Dit is opgelost.
  • Objectgerichte planteksten (de zgn. XML-planteksten) met afbeeldingen worden bij het verschalen van het browserscherm van Internet Explorer weer correct weergegeven.
  • Aangepast IMROPT2012.xsd voor objectgerichte planteksten.

Functionele aanpassing

Verder is de volgende Functionele aanpassing gedaan:

  • Sortering laagvolgorde bij detailinformatie aangepast. Bij het bevragen van een puntlocatie in een plan verschijnt in het rechterscherm bij de planinformatie, onderdeel ‘Detailinformatie locatie’ detailgegevens van die puntlocatie. Deze detailinformatie wordt nu alfabetisch gesorteerd weergegeven.

Technische aanpassing

En tot slot een technische aanpassing:

  • Deegree is vernieuwd. Zowel de kaartviewer van Ruimtelijkeplannen.nl als de Afnemersservices maken allen gebruik van dezelfde recente versie van Deegree3.

Website Ruimtelijkeplannen.nl

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top