Regionale workshops ‘Open Data in Business’

Regionale workshops ‘Open Data in Business’

In samenwerking met het ministerie van EZ en op initiatief van het Doorbraakproject Open Geodata organiseert branche-organisatie GeoBusiness Nederland in september 2016 drie regionale workshops ‘Open Data in Business’.

Deze workshops zijn een vervolg op de eerste workshop die op 21 april werd georganiseerd in samenwerking met de Provincie Zuid Holland, Imagem en Swis. Tijdens de workshops wordt niet gezocht naar een ‘killer-app’ met open data – maar we willen inzicht krijgen in het gebruik van open data in bedrijfsprocessen en producten en de economische meerwaarde van open data.

Beter inzicht, nut en noodzaak

Er is ruimte voor maximaal dertig deelnemers per workshop. De volgende doelstellingen zijn geformuleerd: de workshops zullen bijdragen aan een beter inzicht in het gebruik van open data in bedrijfsprocessen en producten en de economische meerwaarde van open data. Er zal kennisuitwisseling zijn tussen aanbieders en gebruikers van open data op regionaal niveau. De centrale overheden worden gestimuleerd en geholpen om data te ontsluiten en beschikbaar te maken. De voorbeelden van ‘Open Data in Business’ zullen significant bijdragen aan de onderbouwing van nut en noodzaak van een nationaal open data beleid.

Wie zich inschrijft ontvangt eind augustus 2016 meer informatie over het programma van de aankomende drie workshops.

Workshop Zuid Nederland

  • ‘Nieuwe toepassingen met open data’, 6 september 2016 van 12.30 tot 17.00 uur, GeoFort – Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen.

    Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het GeoFort, met presentaties van onder andere: Erik Meerburg (Geo Academie) en Nico Schaefers (GeoNext).

U kunt zich hier aanmelden

Workshop Noord Nederland

  • ‘360 graden visie op open data’, 8 september 2016 van 12.30 tot 17.00 uur. Centrum voor Informatie Technologie (CIT) Rijksuniversiteit Groningen – Nettelbosje 1 (Smitsborg) 9747 AJ Groningen.

    Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, met presentaties van onder andere: Peter Millenaar (Provincie Groningen), Jan Reitsma (Sensor City Assen), Rijksuniversiteit Groningen (Govert Schoof), Rho Adviseurs (Dick Takkebos) en MUG (Hans Hainje).

U kunt zich hier aanmelden

Workshop Midden Nederland

  • ‘Open data en de Energietransitie’, 15 september 2016 van 12.30 tot 17.00 uur. Alliander – Dijkgraaf 4, 6921 RL Duiven.

    Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Alliander, met presentaties van onder andere: Pieter van der Ploeg (Alliander) en Marianne Linde (Geodan).

U kunt zich hier aanmelden

Website GeoBusiness Nederland

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top