Regiobijeenkomsten KNOOP najaar 2018

Regiobijeenkomsten KNOOP najaar 2018

In een zestal regiobijeenkomsten laten diverse overheden zien hoe zij het gemeentelijk kennis- en gegevensknooppunt KNOOP inzetten in hun dagelijkse praktijk.

Ook is er aandacht voor met name WMS/WFS webservices (in combinatie met de opensource-viewer QGIS), het knooppunt in relatie tot het ‘commonground-principe’ en het belang van kwalitatief hoogwaardige geo-informatie voor het veiligheids- en het belastingdomein. Het programma wordt op dit moment ingevuld. Onder andere het Instituut voor Fysieke Veiligheid, de TaskForce Brabant/Zeeland, de Gelderse Omgevingsdiensten I-GO en de gemeente Amstelveen en Leiden hebben een bijdrage toegezegd.

Objectinformatie
Overheden hebben elkaars (object)informatie nodig om hun taken goed uit te kunnen voeren. Het uitwisselen en combineren van al deze gegevens in verschillende formaten en uit verschillende bronnen gaat echter niet vanzelf. Bovendien worden er vaak nog verschillende softwarepakketten gebruikt die niet (optimaal) op elkaar aansluiten. Een gegevensknooppunt, een plek waar als het ware alle ‘stekkers’ van de verschillende informatielijnen bij elkaar komen, biedt uitkomst. KNOOP is een dergelijk knooppunt dat objectgerelateerde basisregistraties, kernregistraties én plusinformatie bij elkaar brengt en in samenhang kan presenteren.

Data & locaties

  • 25 september – Provinciehuis Groningen, Groningen
  • 2 oktober – Gemeente Amersfoort, Amersfoort
  • 9 oktober – Gemeente Leiden, Leiden
  • 30 oktober – Gemeente Amstelveen, Amstelveen
  • 13 november – Gemeente Zwolle, Zwolle
  • 29 november – Gemeente Eindhoven, Eindhoven

Elke bijeenkomst begint om 13:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur) en eindigt rond 16:00 uur. Deelname is gratis.

Website DataLand | Aanmelding KNOOP Tour
Website DataLand

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top