Regio Rotterdam had meeste flitsers in 2016

Regio Rotterdam had meeste flitsers in 2016

De regio Rotterdam is het centrum van flitsend Nederland. Dat valt op te maken uit de meldingen bij de app Flitsmeister, in kaart gebracht door Esri Nederland.

De regio Rotterdam kent weinig trajectcontroles en het aantal files in de spits is beperkt, dus werden vorig jaar relatief vaak flitsers ingezet om de snelheden te beperken.

Waren in 2015 nog de meeste flitsers in Gelderland en Noord-Holland te vinden, in 2016 nam Zuid-Holland het stokje van de buurprovincies over. Opmerkelijk genoeg valt Amsterdam zelfs in absolute aantallen buiten de top-10 – per inwoner stond de hoofdstad op plek 308. De A9 Gaasperdammerweg bleef steken op één flitsmelding over het hele afgelopen jaar. De A13 bij Rotterdam is de dichtstbeflitste snelweg van het land, de N524 de dichtstbeflitste N-weg.

Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer staat bovenaan in de absolute top-10, gevolgd door Lelystad en Rotterdam. Opvallend is het grote aantal flitsers voor en na de trajectcontrole op de A2. In Zeeland wordt het minst geflitst, zowel absoluut als per vierkante kilometer. Van alle snelwegen telde de A2 vorig jaar de meeste flitsers: 1.363. Het totale aantal flitsmeldingen op N-wegen daalde vorig jaar ten opzichte van 2015 van 11.649 tot 10.736. Op 130-kilometerwegen werden relatief weinig flitsers waargenomen.

Op onderstaande kaart is inzichtelijk gemaakt welke wegen in 2016 een hoge flitserdichtheid hadden. Ook zijn de aparte locaties van de flitsers te zien. De analyse is gedaan door Esri Nederland met de data van Flitsmeister, voor de A-wegen en de N-wegen. Voor elke snelweg en N-weg is in de pop-up de flitsersdichtheid en het totale aantal flitsers te zien. Zoom in voor de N-wegen en de flitslocaties en bekijk de situatie in jouw omgeving.

Website Esri Nederland

Bron: BNR Nieuwsradio

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top