Quick Scan duurzaamheid in gebiedsontwikkeling

Quick Scan duurzaamheid in gebiedsontwikkeling

De gemeente Rotterdam heeft de ambitie om duizenden nieuwe woningen te ontwikkelen. Duurzame ontwikkeling van de stad is daarbij van het grootste belang.

 

 

Om daar richting aan te geven heeft de gemeente een Duurzaamheidskompas ontwikkeld met doelstellingen op het gebied van energietransitie, klimaatbestendigheid, circulaire economie en de gezonde leefomgeving.

Om deze doelstellingen en ambities inzichtelijk te maken heeft de gemeente Rotterdam samen met NieuwlandGeo een website ontwikkeld waar iedereen de Quickscan Duurzaamheid kan uitvoeren.

De Quickscan maakt inzichtelijk welke prioriteiten er op het gebied van duurzaamheid gelden voor een geselecteerd gebied. In 4 eenvoudige stappen heeft een gebruiker binnen 5 minuten de Quickscan ingediend. Men vult een formulier met een aantal specifieke projectgegevens in en tekent vervolgens de contour van het projectgebied op een kaart (Whitemap) in.

Na het indienen van de scan wordt de contour automatisch tegen alle relevante kaartlagen getoetst. Op basis van de analyse en de ingevulde informatie, wordt er vervolgens automatisch een rapport met een duurzaamheidsadvies gegenereerd.

Naast de Quickscan kan men op de website kaartinformatie raadplegen van verschillende duurzaamheidsthema’s.

Lees meer over de geotoepassing https://www.whitemap.nl/quickscan-duurzaamheid/

Ga naar de Quickscan https://duurzaam.bouwenaanrotterdam.nl/

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top