PSMS Gebruikersdag 2016: Samenwerken & Innoveren

PSMS Gebruikersdag 2016: Samenwerken & Innoveren

In de Rijtuigenloods in Amersfoort vindt op woensdag 9 november de PSMS Gebruikersdag 2016 plaats. Gemeenten, netbeheerders en aannemers uit het hele land komen met elkaar overleggen en discussiëren over de ondergrondse infrastructuur.

Deze dag is speciaal georganiseerd voor de huidige en toekomstige gebruikers van het MOOR Platform en van het WoW Portaal. Bijzonder aan deze dag is dat de gebruikers verschillende  kanten van de tafel bezetten: gemeenten, netbeheerders en aannemers komen hier samen. De Gebruikersdag staat dan ook in het teken van verbinding. Innoveren en samenwerken staan centraal. De toegang is gratis.

Opzet van de dag

De ontvangst, pauze, regio lunch en netwerkborrel vindt plaats in zaal ‘De Stelplaats’. Deze zaal is verdeeld in vier regio’s (Noord, Oost, Zuid en West), om gericht netwerken met organisaties uit de regio te bevorderen. In het midden bevindt zich het PSMS infopunt. Hier kan iedereen gedurende de hele dag terecht met platform- en portaalgerichte vragen. Dit is ook de plek waar de pop-up markt gesitueerd is, voor demo’s, tips en meer informatie op het gebied van de ondergrondse infrastructuur en kabels en leidingen. Enkele van de aanwezigine: CycloMedia, MapXact en DataQuint.

Sprekers

De dag gaat van start met een lezing van Peter Ros over de netwerk- en informatiesamenleving. Ros gaat dieper in op de vraag waarom digitalisering en exponentiële technologieën andere vormen van samenwerken vereisen. Ook geeft Sparked, ‘Innovator of the Year 2016’, een spetterende demonstatie met een Hololens en gaat dieper in op eventuele toepassingsgebieden zoals de openbare ruimte. De Hololens is een augmented-realitybril. Het projecteert en integreert hologrammen in de ‘echte wereld’.

Workshops

Na het plenaire deel kunt u deelnemen aan zes praktijkgerichte workshops op het gebied van kabels en leidingen. Deze worden tweemaal aangeboden, zodat iedereen de workshop van voorkeur kunnen bijwonen.

Innovatieve onthulling

Aan het einde van de dag komen de bezoekers plenair bijeen en spreekt Peter Ros met drie gasten over knelpunten bij samenwerkingsinitiatieven, hoe zij dit hebben opgelost en wat zij volgende keer anders zouden doen. Algemeen Directeur Martin de Vaal neemt zijn publiek tot slot mee in de productontwikkeling van PSMS voor 2017. Een uitgestuurd persbericht belooft bovendien ‘een innovatieve onthulling’.

Website PSMS Gebruikersdag 2016

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top