Programma Geo van de Veiligheidsregio’s wint ‘Pluim van DataLand’

Programma Geo van de Veiligheidsregio’s wint ‘Pluim van DataLand’

Het IFV heeft, als kennis- en informatieknooppunt van en voor de Veiligheidsregio’s, met het programma Geo de voorziening Geo4OOV laten ontwikkelen van waaruit alle Veiligheidsregio’s in Nederland relevante geo-informatie tot zich kunnen nemen. Het IFV en DataLand werken samen om kenmerken uit de WOZ-registratie van gemeenten effectief en efficiënt via Geo4OOV beschikbaar te stellen aan de 25 Veiligheidsregio’s.

Het IFV heeft zo toegang tot een collectief gemeentelijk bestand met landelijke dekking en hoeft hierdoor niet alle gemeenten afzonderlijk te benaderen. Het IFV en dus de Veiligheidsregio’s zijn geholpen met detailinformatie die gemeenten registreren binnen de WOZ-registratie. De toegevoegde waarde van deze informatie, die niet is opgenomen in de Landelijke Voorziening, helpt bij het bestrijden én voorkomen van calamiteiten en dus bij het veiliger maken van de Nederlandse samenleving.

veiligheidsregio's
Dhr. Diemer Kransen

De Pluim wordt uitgereikt aan dhr. Diemer Kransen. Dhr. Kransen is naast Regionaal Commandant van de Brandweer in de regio Midden en West Brabant ook Chief Information Officer (CIO) van de Veiligheidsregio’s. Als CIO is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma informatievoorziening waar ook het programma Geo onderdeel van is.

 

Website DataLand

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top