Pro4all gaat samenwerking aan met Main Capital Partners

Pro4all gaat samenwerking aan met Main Capital Partners

De samenwerking met Main is een belangrijke keuze binnen de groeistrategie van Pro4all, met als doel om door te groeien tot een leidende Europese bouwsoftware-speler.

 

Main Capital Partners is een toonaangevende investeerder met zo’n 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams van haar portfoliobedrijven.

Pro4all, gevestigd in Woerden, is al ruim 20 jaar actief in de bouwsector en ontwikkelt software die het bouwproces makkelijker maakt, de samenwerking tussen de betrokkenen verbetert en zo de faalkosten vermindert en de kwaliteit verhoogt. Pro4all biedt oplossingen voor onder meer het beheren en controleren van documenten, 3D-modellen, planning en kwaliteit rondom het gehele bouwproces. De oplossingen bevatten praktische functies zoals versiecontrole van bouwtekeningen op de bouwplaats, maar ook innovatieve manieren voor het omgaan met BIM-modellen.

Pro4all levert haar software aan zo’n 850 klanten, waaronder meer dan de helft van de Cobouw50, de grootste bouwbedrijven in Nederland. Dagelijks maken meer dan 85.000 professionals in de bouw gebruik van de software. Dankzij een sterke technologische basis en diepgaande vakkennis is Pro4all goed gepositioneerd om in te spelen op de toenemende vraag naar efficiëntie en kwaliteit, wat geïllustreerd wordt door de aankomende¬¬ Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Het bedrijf onderscheidt zich in de markt door continue productinnovatie, welke wordt gedreven door de intensieve samenwerking met haar klanten.

Groei en innovatie staan centraal
Ondersteund door de expertise van Main in de Europese softwaremarkt, kan Pro4all haar productportfolio verder ontwikkelen en daardoor meer toegevoegde waarde leveren aan klanten. Daarnaast zetten Pro4all en Main gezamenlijk in op het realiseren van zowel een nationale als internationale groeiversnelling. De groeistrategie zal onder andere bestaan uit het internationaal uitrollen van haar producten, het uitvoeren van strategische add-on acquisities gericht op geografische expansie en het verdiepen en verbreden van het productaanbod. 

Dick van der Woude, directeur van Pro4all: “Wij kijken ernaar uit om de handen met Main ineen te slaan en gezamenlijk Pro4all uit te bouwen tot een leidende Europese bouwsoftwarespeler. Met de kennis en internationale ervaring van Main, in combinatie met onze technische en commerciële expertise, zijn wij uitstekend gepositioneerd om de ambitieuze groeiplannen en verdere professionalisering van onze onderneming te realiseren.”

Voor Main is de overname een strategische stap in de softwaremarkt voor de bouwsector. Sjoerd Aarts, Senior Investment Manager bij Main Capital Partners: “De bouw is een markt waarin de marges steeds meer onder druk komen te staan, maar nog heel veel kansen liggen. Pro4all is actief met hoogwaardige softwareoplossingen ter ondersteuning van kwaliteitsborging in bouwprocessen. Processen worden hierdoor geoptimaliseerd waardoor de kostendruk afneemt. Onder andere met de verwachte intrede van de Wet kwaliteitsborging (Wkb) zal het borgen van kwaliteit steeds belangrijker worden in het bouwproces. Daarnaast verwachten wij dat de bouwsector een sterke groei zal doormaken in de komende jaren, mede gedreven door het nijpende woningtekort. Pro4all heeft een ijzersterk en ervaren managementteam en wij zijn verheugd hen bij te staan als strategische partner bij de verdere nationale en internationale groei.”

Website Pro4all

Website Main Capital Partners

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top