Primeur voor PTC met de Onshape Vision app

Primeur voor PTC met de Onshape Vision app

PTC, één van de toonaangevende experts op het gebied van digitale transformatie, heeft een nieuwe engineering-app gelanceerd voor de baanbrekende Apple Vision Pro.

De Onshape Vision App transformeert platte computerschermmodellen in virtuele levensgrote producten die teamleden kunnen vasthouden, uit elkaar trekken en inspecteren alsof het fysieke onderdelen zijn. De app werkt synchroon met het Onshape cloud native CAD- en PDM-systeem op de iPad, waardoor alle wijzigingen in het productmodel in real-time worden bijgewerkt met het oneindige canvas van Apple Vision Pro.

PTC, dat al geruime tijd actief inzet op ruimtelijke computertechnologieën, biedt met het pakket nieuwe mogelijkheden voor de industrie om de manier waarop verspreid werkende productontwikkelingsteams samenwerken en ontwerpen beoordelen te verbeteren. Bij het brainstormen en het delen van feedback met collega’s kunnen gebruikers van over de hele wereld realistische 3D-afbeeldingen van hun producten zien in dezelfde virtuele vergaderruimte, waardoor interactie met technologie natuurlijker wordt dan ooit.

“Wij zijn het eerste CAD- en PLM-bedrijf dat een speciale app voor Apple Vision Pro lanceert. Hiermee vergroten we onze betrokkenheid bij de Apple community,” legt David Katzman, General Manager Onshape bij PTC, uit. “Als je je ontwerpen bekijkt via deze nieuwe technologie, zijn er geen grenzen aan je werkruimte. Je kunt sleutelen aan je CAD-model dat op een oneindig canvas voor je zweeft, of je kunt het door de kamer verplaatsen naar waar je maar wilt.” Met deze app kun je over de fabrieksvloer lopen en je nieuwe machine op ware grootte bekijken voordat je tot productie overgaat. Of je verkleint het ontwerp, zodat het op een tafelblad past om een beter beeld te krijgen van het totale ontwerp.”

“Het bekijken van je productmodel op verschillende schalen kan nieuwe perspectieven stimuleren en helpen bij het identificeren van mogelijke verbeteringen,” gaat Katzman verder. “Het is een heel andere ervaring dan in- of uitzoomen op een onderdeel op een plat scherm. Je kunt het CAD-model met je handen vastpakken, het dichter in beeld brengen en je nieuwsgierigheid de weg laten wijzen, waardoor je een meer gestroomlijnde en prestatierijke oplossing krijgt.”

PTC gelooft dat hoe eerder een hardware-ontwikkelingsteam feedback krijgt op een ontwerpconcept, hoe groter de kans is dat ze producten kunnen leveren die hun klanten echt nodig hebben en willen. Het eerder in het reviewproces uitbreiden van de groep van stakeholders leidt ook tot meer ontwerpiteraties en verkenningen.

Een ander voordeel van het uitvoeren van ontwerpreviews met Onshape Vision is dat het ook heel toegankelijk en intuïtief is voor niet-CAD gebruikers, zoals leidinggevenden, verkoop- en marketingprofessionals en klanten.

“Het is goed om je te realiseren dat de meeste mensen in je zakelijke omgeving niet bekend zijn met CAD-software en zich er niet altijd prettig bij voelen om ermee te navigeren. Als ze de Apple Vision Pro dragen, kunnen ze gemakkelijk hun hand uitsteken en een digitaal onderdeel of assemblage pakken en de voor hen interessante punten aanwijzen, voegt Katzman er aan toe.

“De Onshape Vision app maakt het veel gemakkelijker voor klanten en leveranciers om aanpasbare productopties en configuraties te visualiseren. Verkoopteams kunnen nu aankoopopties delen in een dynamischer presentatie en sneller feedback krijgen, waardoor de klanttevredenheid beter wordt gewaarborgd.”

PTC is al jaren actief op het gebied van spatial computing en aanverwante technologieën voor de productie-industrie, voornamelijk door het innovatieve werk van zijn Vuforia-softwareteam en zijn speciale Reality Lab.

Website PTC

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top