Preconference workshop: ‘Aan de slag met Mapdesign’

Preconference workshop: ‘Aan de slag met Mapdesign’

Voorafgaand aan Esri’s GIS Conferentie organiseert Esri Nederland op 19 september een preconference workshop waarin de ins en outs van cartografie centraal staat.

Samen met twee bekende cartografen  uit de stal van Esri, Kenneth Field en Edie Punt, gaan de deelnemers kaarten ontwerpen ‘met impact voor hun doelgroep’. Deze workshop is Engelstalig.

Inhoud van de dag
Tijdens deze dag staat Esri kort stil bij de cartografische grondbeginselen. Vervolgens gaan de docenten dieper in op de praktijk en krijgen de deelnemers inzicht in de succesfactoren van de juiste visualisaties. Ook worden er handige tips & tricks verstrekt. De aanwezigen zullen experimenteren met het ontwerpen van innovatieve kaarten die de doelgroep raken. Ook worden vragen behandeld als: Hoe kies ik het juist ontwerp?’ en ‘Hoe maak ik optimaal gebruik van de tools die beschikbaar zijn in ArcGIS?’.

Cartografie en ArcGIS Pro
In deze workshop wordt ArcGIS Pro gebruikt, een nieuwe desktop-applicatie die volgens Esri Nederland ‘bijzonder geschikt’ is om alle cartografische mogelijkheden te benutten. De workshop gaat voornamelijk over het ‘hoe’ en ‘waarom’ achter de cartografie. De cursisten leren hoe zij hun cartografische vaardigheden naar een hoger niveau brengen. Daarnaast biedt het cartografen en GIS-professionals die op dit moment werken met ArcMap de mogelijkheid om kennis te maken met ArcGIS Pro.
 

Sprekers
De workshop wordt geleid door twee internationale specialisten op het gebied van cartografie:


Website Esri

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top