Praktijkcongres Omgevingswet in Utrecht

Praktijkcongres Omgevingswet in Utrecht

Van toetsing achteraf naar meepraten in de ontwerpfase: dat is de grote verandering die de nieuwe omgevingswet van iedereen vraagt.

Van veiligheidskundigen en milieudeskundigen tot gezondheidsexperts en RO’ers, iedereen zit aan tafel. Maar wat betekent dat in de praktijk?

Op het Praktijkcongres Omgevingswet donderdag 11 mei 2017 staat deze vraag centraal. De organisatoren, waaronder het Ministerie van IenM zoomen in op het onderwerp Omgevingsveiligheid en gaan samen met driehonderd professionals aan de slag in een ‘Ontwerpatelier XL’. Deelnemers leren wat het betekent om een integrale afweging te maken onder de nieuwe wetgeving, samen met andere disciplines.

Programma (onder voorbehoud)

 • 12:00 uur – Ontvangst
 • 12:45 uur – In drie stappen door de wet
  Drie korte, krachtige lezingen nemen u mee naar 2019, het jaar waarin de Omgevingswet ingaat. Van kennis over de wet, via cultuurverandering naar de praktijk. Met onder andere DG Chris Kuypers en ‘volksfilosoof’ Bas Haring.
 • 14:15 uur – Expertsessies
  Tijdens de expertsessies zoeken we de diepgang op. We zoomen in op vier deelonderwerpen: Omgevingswet & omgevingsveiligheid, Proces- en organisatieverandering, Implementatie van de Omgevingswet en Ontwerp. Met onder andere Jan van Ginkel, Sarah Ros en Serge Vonk.
 • 15:15 uur – Ontwerpatelier XL
  Tijdens een Ontwerpatelier XL, met maar liefst 30 ontwerptafels, brengen we de opgedane kennis in de praktijk. Onder leiding van stedenbouwkundige Ad de Bont.
 • 16:30 uur – Afsluiting
  Aanbieding van de resultaten van het Praktijkcongres Omgevingswet en het Ontwerpatelier XL aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
 • 17:00 uur – Borrel

Website Praktijkcongres Omgevingswet

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top