Pix4D lanceert PIX4Dcatch met premium augmented reality-functies

Pix4D lanceert PIX4Dcatch met premium augmented reality-functies

Pix4D, een Zwitsers bedrijf en leverancier van drone- en terrestrische mapping- en fotogrammetrieoplossingen, kondigt de lancering aan van PIX4Dcatch 2.0. Deze nieuwe en verbeterde versie van Pix4D’s mobiele iOS-scanapp voor terrestrische scanning voegt professionele augmented reality (AR) en compatibiliteit met een groot aantal RTK-apparaten toe.

PIX4Dcatch is een gebruiksvriendelijke mobiele 3D-scan- en AR-visualisatietool. Het wordt gebruikt door professionals op het gebied van architectuur, engineering en constructie (AEC) over de hele wereld, waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van fotogrammetrie en LiDAR-technologie, en uitgebreid met RTK-positionering voor precisie en nauwkeurigheid.

Het scannen van een locatie met PIX4Dcatch genereert zeer nauwkeurige 3D-modellen (met een nauwkeurigheid tot 1 cm onder goede omstandigheden, [< 5 cm gemiddelde nauwkeurigheid en < 10 cm maximale nauwkeurigheid onder gecertificeerde testomstandigheden] waardoor nauwkeurige meting van afstanden en volumes mogelijk is. scans vergemakkelijken efficiënte documentatie en visualisatie van bestaande omstandigheden op de locatie en as-built metingen, die in detail kunnen worden geïnspecteerd en naar CAD/GIS kunnen worden geëxporteerd voor delen en samenwerken.

Met de 2.0-update beschikt PIX4Dcatch over professionele AR-functies die interactie met een site in realtime mogelijk maken. Met behulp van AR kunnen plannen ter plaatse over elkaar worden gelegd en worden gevisualiseerd voor snelle goedkeuring tijdens het projectontwerp, de bouw en inspecties na de bouw. Annotaties en veldnotities kunnen direct van kantoor naar de locatie worden verzonden, waar ze in hun context kunnen worden bekeken. Scans en 3D-modellen van ondergrondse nutsvoorzieningen kunnen zelfs na sluiting met AR worden gevisualiseerd, waardoor de documentatie van sleuven wordt vergemakkelijkt en de onderhoudskosten worden verlaagd.

Een andere belangrijke upgrade is de integratie met drie nieuwe RTK-apparaten (de Emlid Reach RX, de Trimble DA2 en de Bad Elf Flex). Het is de bedoeling dat meer apparaten zich bij de stapel voegen. Andere functies zijn onder meer automatische tagdetectie voor GCP’s en MTP’s en compatibiliteit met geselecteerde basisstations.

PIX4Dcatch biedt een oplossing van de volgende generatie voor landmeetkundige, bouw- en bouwprofessionals en is compatibel met Pix4D’s toonaangevende cloud- en desktopgebaseerde fotogrammetrieverwerkingssoftware.

Website PIX4D

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top