PIMplatform.nl vervangt iViewer

PIMplatform.nl vervangt iViewer

Met de groei van PIM.info naar 1.500 gebruikers, is gekozen voor de naam PIM Platform. 

De ontwikkelaars kozen de naam PIM Platform met het idee dat dit beter recht doet aan de feitelijke functie: het is meer dan software, meer dan een viewer. Daarom werd de naam PIM.info verlaten en nu dus ook de webnaam. De url iviewer.nl gaat over op https://pimplatform.nl. Deze url is vanaf heden te gebruiken. 

Let op: wie voor de eerste keer inlogt in PIMplatform.nl, en dat geldt ook voor bestaande klanten, moet een wachtwoord invoeren. Als dat niet meer voorhanden is, kan een nieuw wachtwoord worden aangevraagd op het inlogscherm.

Structurele verbeteringen
Dit overgangsmoment wordt nu tevens benut voor het aanbieden van een aantal structurele verbeteringen. De snelheid is verhoogd; tot wel 100 procent meer snelheid is behaald bij het opvragen en tonen van projectinformatie. Door structurele softwareverbeteringen verschijnen luchtfoto’s en ander kaartlagen twee keer zo snel in beeld. Persoonsgegevens worden beter beschermd vanuit de AVG-wetgeving die onlangs van kracht werd. Zo zijn emailadressen van gebruikers niet meer zichtbaar voor andere gebruikers. Tevens zijn kaartlagen met persoonsgegevens, zoals een kadastrale kaart te herkennen aan een ‘P’. Gebruikers weten daarmee dat ze deze informatie niet aan mensen buiten het project mogen laten zien. Gevoelige grondverwervingsgegevens worden voortaan in een aparte PIM-omgeving gezet, zodat alleen bevoegde mensen deze informatie kunnen zien. Het nieuwe privacy statement en de algemene voorwaarden zijn te lezen op de website. Ook zijn er verrijkte datasets beschikbaar en functionaliteitskoppelingen met onder andere Relatics, voor BIM-gerelateerde zaken. 

Website PIM Platform

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top